CSI Horatio iz Miamija: Svastika nastala upotrebom herbicida, kamere ništa nisu zabilježile

Subota, 13. lipnja 2015. 16:04 Napisao/la  SC

 Na pitanje hoće li HNS pokrenuti internu istragu, Davor Šuker cinično je odgovorio: Da, doći će CSI Horatio iz Miamija!

Nadzorne kamere na Poljudu nisu zabilježile počinitelje kaznenog djela iscrtavanja svastike na travnjaku splitskog stadiona. Nadzorne kamere, njih čak 84, ne pokrivaju travnjak, već samo tribine. Stadion je od ponedjeljka u nadležnosti HNS-a koji je organizator susreta. HNS nije imao tehničku zaštitu za vrijeme utakmice, nikog nije bilo u prostoriji s video nadzorom.

Pretpostavlja se da je trava oštećena herbicidom cidokorom, koji u par dana uništava biljku, u ovom slučaju travu. Svastika je nastala djelovanjem kemijske tvari nanijete prskalicom, trava je poprskana u periodu od 48 sata od održavanja utakmice.

Travnjak su na dan odigravanja utakmice tijekom dana povaljali, dan ranije nakon treninga obje reprezentacija travnjak je pokošen i povaljan.

Inače, na pitanje hoće li HNS pokrenuti internu istragu, Davor Šuker cinično je odgovorio:

- Da, doći će CSI Horatio iz Miamija!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.