Craig Levein pred izlaznim vratima, čelnici škotskog nogometnog saveza traže novog izbornika

Četvrtak, 18. listopada 2012. 15:39 Napisao/la  SC

Hrvatska i Škotska prvu utakmicu u kvalifikacijama igraju 7. lipnja 2013. godine, a uzvratna utakmica igra se u Škotskoj 15. listopada 2013. godine

Čelnici škotskog nogometnog saveza (SFA) počeli su tražiti novog izbornika, nakon poraza (0:2) protiv Belgije aktualnom izborniku Craigu Leveinu dani su odbrojani. Poslije četiri utakmice u kvalifikacijskoj Skupini A, Škotska se nalazi na posljednjem mjestu s 2 boda.

Škotska sportska javnost nikada nije bila previše sklona Leveinu, koji je 2009. godine napustio Dundee United i preuzeo reprezentaciju kao domaći kadar. Nakon poraza od Belgije čime je Škotska prikovana za dno ljestvice, javnost želi smjenu na klupi reprezentacije prije prijateljske utakmice protiv Luksemburga idućeg mjeseca.

Kao izgledni kandidati za novog izbornika spominju se Gordon Strachan i Alex McLeish, koji su stalno u prvom planu, iako je lako moguće da idući izbornik bude stranac.

Hrvatska i Škotska prvu utakmicu u kvalifikacijama igraju 7. lipnja 2013. godine, a uzvratna utakmica igra se u Škotskoj 15. listopada 2013. godine čime završava kvalifikacijski ciklus.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.