ĆORLUKIN OPROŠTAJ Zlatko Dalić, Davor Šuker i suigrači zahvalili bivšem reprezentativcu

Petak, 10. kolovoza 2018. 19:43 Napisao/la  SC
ĆORLUKIN OPROŠTAJ Zlatko Dalić, Davor Šuker i suigrači zahvalili bivšem reprezentativcu

 Vedran Ćorluka oprostio se od nacionalnog dresa, Zlatko Dalić, Davor Šuker i Ćorlukini suigrači oglasili su se na službenoj stranici HNS-a.

- Razgovarao sam s Vedranom prije nekoliko dana, objasnio mi je svoja razmišljanja i najavio ovu odluku koju apsolutno poštujem. Bez obzira na to što nije puno igrao, Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji. Svojim primjerom postavio je standard da niti jedan pojedinac nije važniji od reprezentacije i zaista mu skidam kapu s koliko je energije, strasti i emocija podržavao ekipu, kako je odrađivao treninge, držao atmosferu i onda vrhunski odradio svoj posao na terenu. Presretan sam što je impresivnu reprezentativnu karijeru mogao završiti na najljepši mogući način u Rusiji, zaslužio je to svime što je dao reprezentaciji. Više od 10 godina bio je nezamjenjivi prvotimac Hrvatske, jedan od najvažnijih igrača i prirodni lider na terenu i izvan njega. Ostat će zapamćen kao jedan od najboljih hrvatskih stopera svih vremena, perfektan tehnički i taktički. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i zahvaljujem na izuzetnoj suradnji u proteklom razdoblju, kaže Dalić.

- Vedran je dugi niz godina bio okosnica reprezentacije s kojom je ostvario puno lijepih uspjeha i prije Rusije. Drago mi je zbog njega što se oprostio sa stilom, srebrna medalja sa Svjetskog prvenstva najveća je nagrada za sve ono što je pružio u dresu Hrvatske kroz svoja 103 nastupa. Iza Vedrana je impresivna, velika reprezentativna karijera te mu u ime Saveza zahvaljujem na svemu što je pružio u hrvatskom dresu. Vrata hrvatskog nogometa uvijek će mu biti otvorena, a želim mu puno zdravlja i uspjeha u nastavku igračke karijere, rekao je Davor Šuker.

 Luka Modrić: Čarli, ne znam koliko smo treninga i utakmica zajedno odradili, u koliko smo hotela boravili i obroka zajedno pojeli, koliko smo kilometara prošli u autobusima sjedeći jedan do drugoga. No, znam koliko mi je značilo imati takvog sjajnog suigrača i još boljeg prijatelja u svlačionici Hrvatske. Hvala ti na svemu što si dao reprezentaciji i svima nama s kojima si se borio da ostvarimo jedan veliki uspjeh, što smo na kraju zajedno i napravili.

Ivan Rakitić: Dragi prijatelju, hvala ti na svemu, bila mi je čast boriti se uz tebe za Lijepu našu toliko godina. Pamtit ćemo zajedničko srebro i još milijun prekrasnih uspomena. Uvijek uz tebe!

Mario Mandžukić: Čarli, bilo mi je zadovoljstvo dijeliti svlačionicu s tobom, a posebno me raduje što će nakon svih pobjeda i poraza naša posljednja zajednička uspomena iz reprezentacije biti srebrna medalja i ono nevjerojatno slavlje nakon povratka u Hrvatsku. Hvala na svemu i sretno dalje!

Dejan Lovren: Ratniče, hvala ti što si mi priuštio tu čast da igram s tobom nekoliko godina. Naučio si me dosta toga i hvala ti od srca na svemu.

Mateo Kovačić: Čarli, bilo je zadovoljstvo igrati s tobom jer si fenomenalan nogometaš, ali i dijeliti svlačionicu s tobom jer si sjajan suigrač i prijatelj. Hvala što si mi pomogao da se brzo uklopim u ekipu i osjećam dobrodošlo, i što si uvijek bio jedan od najzaslužnijih za pravu atmosferu u reprezentaciji. Možda više nismo suigrači, ali zauvijek ćemo biti prijatelji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.