Spektakl na Kantridi: Igor Štimac uzeo Caktaša i Andrijaševića umjesto Modrića i Rakitića

Utorak, 13. studenog 2012. 17:31 Napisao  Luka Variola

Plan je da svi igrači odigraju po jedno poluvrijeme kako bi ih u što boljem stanju vratili klubovima. No, to sigurno neće utjecati na intezitet utakmice, objasnio je izbornik A-reprezentacije Igor Štimac

Nakon nešto manje od mjesec dana pauze u Rijeci se okupila hrvatska nogometna reprezentacija, koju u srijedu (18 sati) na Kantridi očekuje utakmica sa selekcijom MAXtv Prve lige. Igor Štimac je A reprezentativce prvo okupio u zagrebačkom hotelu AS nakon čega se ekspedicija odmah uputila prema Rijeci.

Autobus s Kockastima na Kantridu je stigao točno u 16.30 sati nakon čega se izbornik posvetio novinarima. U Štimčevom društvu bili su i njegov protivnik u srijedu Elvis Scoria, te nezaobilazni nekadašnji tajnik HNS-a, a sada direktor za tehnički razvoj Zorislav Srebrić.

- Imat ćemo priliku vidjeti sve najbolje čime hrvatski nogomet raspolaže u ovom trenutku. Kako po pitanju domaće lige tako i po pitanje naših internacionalaca. Okupljanje je proteklo u najboljem redu. Po dolasku na Kantridu plan je da odradimo trening jakog inteziteta, imajući u vidu da bi igrači danas u svojim klubovima također imali jaki trening. Plan je da svi igrači odigraju po jedno poluvrijeme kako bi ih u što boljem stanju vratili klubovima. No, to sigurno neće utjecati na intezitet utakmice, objasnio je u uvodu Štimac čija će momčad biti osjetno oslabljena u srijedu, budući da su novo reprezentativno okupljanje nakon Pamića (rođenje sina) i Krešića (ozljeda) otkazali Modrić i Rakitić (želja klubova).

Još od prije se znalo da neće biti Šimunića, Strinića, Pletikose i Srne. Izbornik je umjesto njih za dvoboj u srijedu MAXtv selekciji preoteo Hajdukove snage Caktaša i Andrijaševića.

- Što se tiče naknadnih poziva Caktašu i Andrijaševiću, oni su u ovom trenutku realni nakon što smo dozvolili Rakitiću i Modriću ostanak u klubovima. Caktaš i Andrijašević su igrači koji okupiraju te pozicije i koji su trenutačno u dobroj formi. Nije važno na kojoj su strani, važno je da su u reprezentativnom kadru. No, sigurno da im je ovo jedno priznanje za rad. Što se tiče sastava, nakon treninga i večere dogovorit ćemo postavu i način na koji ćemo otvoriti utakmicu. Želja je da se tijekom poluvremena obave zamjene kako se ne bih razbijao ritam utakmice, dodao je Štimac.

U srijedu će na drugoj strani stajati Elvis Scoria, uz Roya Ferenčinu i Marijan Mrmića, jedan od trojice izbornika domaće selekcije, koja je također oslabljena uoči međusobnog dvoboja.

- Osim Caktaša i Andrijaševića neće biti ni Darija Kneževića, koji je osjetio bolove u tetivi. Probao je na treningu, ali nije išlo. Imamo veliki motiv. Želja je da budemo kompetitivni. Kako bi bili što bolji suparnik A reprezentaciji, te kako bi publika svjedočila što boljoj utakmici. I da predstavimo domaću ligu u najboljem svijetlu, objasnio je Scoria koji se već susretao s Štimcem u trenerskim nadmudrivanjima. Bilo je to u sezoni 2004./2005. kada je Štimac vodio Hajduk, a Scoria prvoligaša s Kanttride.

- Moram izraziti veliko zadovoljstvo što je Rijeka opet domaćin. Još uvijek se rado sjećamo posljednjeg nastupa reprezentacije i pobjede nad Latvijom. Nadam se da ćemo i sutra svjedočiti sličnoj atmosferi i dobrom nogometu, dodao je Zorislav Srebrić.

Fotogalerija: Sandro Donda

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.