LISTA PUTNIKA ZA EURO

Bilićev popis više je medijski nego suštinski problem

Nedjelja, 27. svibnja 2012. 09:49 Napisao  I. V.

Popis ništa važno ne remeti u igračkom tonusu okosnice momčadi, koju uvijek čini skupina od 13, 14 igrača

Hrvatska reprezentacija boravi Bad Tatzmannsdorfu, austrijskom lječilištu stotinjak kilometara udaljenom od Beča. Većina igrača u  Bad Tatzmannsdorfu se osjeća kao u Čatežu budući da je HNS uspostavio vrlo prisan odnos s upravom austrijskog turističkog mjestašca od kada je lječilište izabrano kao kamp tijekom EURO-a 2008. godine. Boravak protiče u prisnoj atmosferi, ali naši se igrači nisu došli odmarati.

Ne odmara ni izbornik Slaven Bilić koji u ponedjeljak mora predati popis od 23 igrača, putnika na EURO. Tko će otpasti s popisa 27 igrača još uvijek nije poznato, utakmica protiv Estonije poremetila je Bilićeve planove. Primjerice, kako s popisa izostaviti Nikolu Kalinića, koji je bio ponajbolji igrač u pulskoj utakmici? Manja je važno što s Kalinićem izbornik na raspolaganju ima čak petoricu napadača (Olić, Mandžukić, Jelavić, Eduardo, Kalinić) od koji će veću minutažu dobiti trojica. I s četvoricom je Bilić u problemima, nije jednostavno stišati igračku sujetu jednog Eduarda, koji objektivno nije u prvom planu.

Kod sastavljanja popisa od 23 igrača svi izbornici uglavnom imaju isti problem, više medijski nego suštinski. Popis ništa važno ne remeti u igračkom tonusu okosnice momčadi, koju uvijek čini skupina od 13, 14 igrača, ali može poremetiti atmosferu ako se popis slaže po privilegijama, podobnosti ili nečijim interesima. Igračima nije svejedno jesu li 23. na popisu jer cijena raste ako u  CV-u piše da je igrač sudjelovao na nekom velikom natjecanju. Pa makar ne igrao ni sekunde kao Anthony Šerić, koji je sudjelovao na trima velikim natjecanjima a da nije zabilježio ni jedan nastup.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.