Ante Čačić: Zoran Milanović puca u najzdravije tkivo hrvatskog sporta

Srijeda, 14. listopada 2015. 16:47 Napisao/la  SC

Nama nedostaje prava infrastruktura. Mi smo u tom smislu daleko najgori u regiji, u ovom dijelu Europe, smatra Čačić

Ante Čačić predvodio je manji dio reprezentacije (Pivarić, Pjaca, L. Kalinić, Vargić i Lešković) na povratku do Zagreba, ostali igrači iz Malte su letjeli prema matičnim klubovima. U Zagrebu je Čačić još jednom rekapitulirao svoju i poziciju hrvatske reprezentacije. O omalovažavanju njegove stručnosti Čačić kaže:

- To sam prihvatio kao neminovnost, mene to čak i motiviralo. Nisam i ne želim biti zlopamtilo, mi smo mala zemlja, vrijeme je da se svi stisnemo i počnemo raditi u istom interesu. Naš nogomet je toliko kvalitetan, imamo čitav niz odličnih igrača, plasirali smo se na devet od 11 velikih natjecanja. To je za našu zemlju velika čast, posebice kada znamo u kakvim uvjetima egzistiramo. Ovo je samo potvrda da u Hrvatskoj imamo kvalitetnu struku i talentiranih igrača. Ali, ne i nešto drugo..., aludirao je Čačić na sljedeće:

- Nama nedostaje prava infrastruktura. Mi smo u tom smislu daleko najgori u regiji, u ovom dijelu Europe. Nadam se da će ovi naši rezultati, ali i svi uspjesi igrača kako u svojim klubovima, tako i u reprezentaciji potaknuti čelne ljude u državi da naprave jedan kvalitetan stadion. To je pitanje civilizacije. Važno je imati uređen i pristojan stadion, baš kao što moramo imati kvalitetne biblioteke ili kazališta. Tako moramo imati i prave sportske arene, smatra Čačić koji je ovako prokomentirao predizborno obećanje premijera Zorana Milanovića, koji je rekao da će isčupati hrvatski nogomet iz kandži jednog čovjeka:

- Teško mi je to komentirati, ali čudi me što nešto tako može izjaviti premijer jedne države. Gledajte, na prostoru bivše države ne postoji niti jedan Savez koji je bolji od HNS-a, ne postoji niti jedan nogometni klub koji je deset godina prisutan na europskoj sceni, te kontinuirano sudjeluje u Ligi prvaka i u Europskoj ligi. Ne znam na koga je premijer ciljao, ali to bih nazvao pucnjem u prazno. Pucnjem u najzdravije tkivo koje hrvatski sport ima, zaključio je Čačić.