Ante Čačić: Želim vidjeti kako možemo funkcionirati bez klasične lijeve noge na toj poziciji

Ponedjeljak, 07. ožujka 2016. 16:15 Napisao/la  SC

 Prvi put u reprezentaciji nema igrača koji po vokaciji igra lijevog braniča

Ante Čačić iznenadio je popisom za prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske, prvi put u reprezentaciji nema igrača koji po vokaciji igra lijevog braniča:

- Godinama smo imali problem na lijevom beku i u ove dvije utakmice želim vidjeti kako možemo funkcionirati bez klasične lijeve noge na toj poziciji. Otvaraju se mogućnosti da igramo na drugačiji način, da napravimo alternativu. Želimo dobiti što više informacija kako bismo bili učinkoviti na Europskom prvenstvu. Cilj mi je dati što više minuta igračima te je zato popis skraćen na 17 igrača i trojicu vratara. Tražit ćemo dobar rezultat, odnosno pobjedu, jedino tako možemo doći do potrebnih informacija. Oni koji nisu na popisu, a do sada su bili u krugu reprezentativaca, nisu otpisani. Najvažnije je da nastave raditi u klubovima, zadrže standardnost ili je izbore. I njima se pruža prilika za odlazak na EP, kaže izbornik.

Na popisu je Halilović, nema Kramarića i Čopa...

- Halilović je mlad, talentiran, skupio je zavidnu minutažu u Primeri, a pritom i zabija i asistira. Za Kramarića i Čopa vrijedi isto što je vrijedilo i za Lovrena tijekom okupljanja u Rusiji. Imaju priliku da se dodatno nametnu u klubu, a ja im ne bih mogao dati previše minuta. Ovako će biti na potrebnoj razini, rekao je Čačić.

Izbornik je najavio Olićev oproštaj:

- Olić je na poseban način odradio nastupe za hrvatsku reprezentaciju i ne zaslužuje otići preko novina. Ja sam predložio, a predsjednik Šuker je prihvatio, da Oliću omogućimo priliku te da u Osijeku protiv Izraela povede momčad i odigra 20 do 30 minuta. Nadam se da će prihvatiti priliku da čuje pljesak vjernih navijača. Vjerujem da mu je sada teško, znam s kakvom je strašću nastupao za reprezentaciju, a jasno sam rekao kako nitko tko nije u natjecateljskoj formi neće moći ići na Europsko prvenstvo, zaključuje Čačić.

Evo popisa:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Alen Halilović (Sporting Gijon), Domagoj Antolić (Dinamo)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.