ANTE ČAČIĆ PRIZNAO

Zdravko Mamić prvi mi je rekao da postajem izbornik

Četvrtak, 22. listopada 2015. 10:29 Napisao/la  SC

Nemam ništa protiv toga da budem Mamićev čovjek, kaže Čačić

Ante Čačić izgovorio je nekoliko zanimljivih rečenica gostujući u emisiji Zdravka Reića Istinom do gola. Izbornik hrvatske reprezentacije javno je prokazao sustav odlučivanja u HNS-u, izborna procedura otkrila je pravi smisao postojanja ovakvog saziva Izvršnog odbora HNS-a. Čačić je priznao da je saznao da će postati izbornik prije nego što se Izvršni odbor sastao:

- Znao sam da ću biti izbornik. Par dana prije sastanka IO-a Zdravko Mamić prvi mi je rekao da postajem izbornik. Nakon njega rekao mi je i Šuker. Nemam ništa protiv toga da budem Mamićev čovjek. On je za Dinamo, pa i hrvatski nogomet učinio brojne dobre poteze i ima velike zasluge, kazao je Čačić.

Čačić tvrdi da mu Joe Šimunić i Romeo Jozak nisu nametnuti:

- Šimunić je krasan čovjek s vrhunskom igračkom karijerom. Zbog onog što je uradio odslužio je kaznu i sada je slobodan. Krenuo je u trenersku školu, potreban nam je jer ga igrači poštuju. On je vezivno tkivo između igrača i stožera. Jozak je tehničko lice, ono što je nekad bio Srebrić. Pa ne mislite valjda da će mi Jozak naređivati, kaže Čačić.