Ante Čačić: Nitko svoje interese ne stavlja ispred reprezentacije, niti Zdravko Mamić!

Utorak, 22. rujna 2015. 16:45 Napisao/la  SC

Zdravko Mamić i ja smo surađivali u Dinamu godinu dana. Mogli ste iščitati koliko sam samostalan. Utjecaj Mamića je jednak kao kada su se birali Bilić, Štimac ili Kovač, kaže Čačić

Ante Čačić službeno se predstavio javnosti koja mu nije sklona od kada je postao izbornik:

- Javnosti i navijačima poručujem da se ne boje za Hrvatsku, vjerujem u naš uspjeh, pozivam ih na podršku, ona nam je jako važna. A u ostvarivanju cilja pomoći će mi Ante Miše, Josip Šimunić, Leo Sovina i Marijan Mrmić. Borim se za demokraciju, svako ima svoje mišljenje i stajališta. Navikao sam na to, slično sam doživljavao i preuzimanjem Dinama. Ono što me drži i što egzistira jest da je iza mene isključivo rad, rad, odgovornost i poštenje u poslu. Dokazao sam to svugdje, to ću dokazati i u reprezentaciji. Hrvatska je iznad svih nas. Žao mi je poruka medija, šalju poruku da se ovdje ne može raditi, niti potvrditi, što to znači? Da se u Hrvatskoj ne može uspjeti. Može, poštenim i korektnim radom, tako sam i ja došao do ovdje. U Hrvatskoj sam radio u puno sredina, svi su ponosni na mene. Na današnjem popisu sam vodio 9 igrača, nisam pao s Marsa. Svugdje sam ostavljao iza sebe dobro odrađen posao, tako da nisam fan takvih natpisa, o meni sude ljudi koji me ne poznaju, koji ne znaju kako radim, kaže Čačić koji slovi Mamićevim čovjekom:


- Rodio sam se u Zagrebu, imam 61 godinu. nije se problem raspitati kakav sam čovjek i trener. Svi koji me znaju, znaju da sam svoj. Netko potencira da sam TV mehaničar. Imao sam radionu 25 godina, uvijek bio neovisan. I, da, bavio sam se time. Zdravko Mamić i ja smo surađivali u Dinamu godinu dana. Mogli ste iščitati koliko sam samostalan. Utjecaj Mamića je jednak kao kada su se birali Bilić, Štimac ili Kovač. Sigurno ga se pitalo, sigurno je o meni pričao dobro. Svi koji čine nogomet i IO poznaju me jer sam radio u njihovim klubovima. Utjecaj Mamića na hrvatsku reprezentaciju? Nitko svoje interese ne stavlja ispred reprezentacije, tako niti Zdravko Mamić! Budite sigurni da će Čačić birati igrače koji su najspremniji, rekao je Čačić i prokomentirao izbor Josipa Šimunića, koji je negativno odjeknuo u svijetu nogometa:

- Bio sam mu trener godinu dana u Dinamu, radi se o oličenju poštenja, čestitosti u nogometu. Omiljen je kod dijela navijača, isto među igračima. On će biti bitan čimbenik u stvaranju potrebnog ozračja u i oko reprezentacije. To je moj jedini razlog zašto je Joe s nama. Šimunić je kažnjen za nesmotrenost, svoju je kaznu odradio. Vjerujem da je sada svjestan što ga očekuje. Njega gledam kao sportaša i domoljuba, nekoga koji je dao cijeli igrački vijek našem nogometu, njegova ga situacija ne treba cijeli život pratiti, smatra Čačić.

Zanimljiv je popis čestitara:

Moram reći da mi je prvi čestitao Cico Kranjčar, pa Bilić, Štimac, Ivanković... Cijela hrvatska struka diljem svijeta. Podrška od takvih kolega mi puno znači, ali govori kako u tim ljudima ne živi sujeta, već žele da hrvatska uspije. S Nikom Kovačem se nisam čuo, ali vjerujem da hoćemo, naglašava Čačić.

Čačić ovako vidi ulogu Romea Jozaka:

- Romeo Jozak je tehnički direktor svih reprezentacija, jedan suport, spona između mene i saveza. Čovjek za vezu. Meni su u svim klubovima na klupi sjedili i tehnički i sportski direktor, oni mi ne mogu smetati, zaključuje Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.