Ante Čačić: Nešto ćemo mijenjati u načinu igre, vesele me derbiji bez repova

Ponedjeljak, 21. ožujka 2016. 14:46 Napisao/la  SC

 Sada ćemo vidjeti možemo li s ovim igračima odgovoriti svim zahtjevima naše igre, kaže Čačić pred utakmice protiv Izraela i Mađarske


Ante Čačić održao je konferenciju za novinare uoči prijateljskih utakmica s Izraelom (23. ožujka) i Mađarskom (26. ožujka).

- Marko Pjaca je otpao zbog ozljede, novog igrača nisam zvao. Odlučili smo se za manji broj igrača, želim da svi igrači u ove dvije utakmice dobiju određenu minutažu. Želimo dobiti spoznaje kao što smo ih dobili nakon Rusije. Veseli me da u novom dresu nastupamo u Osijeku, tamo gdje smo sjajno prihvaćeni, gdje se odlično osjećamo. Tamo vlada posebna toplina, reprezentacija je uvijek tamo dočekana s posebnom toplinom. Učinit ćemo sve da prezentiramo svoju kvalitetu. Nama je rezultat uvijek u prvom planu, njemu se moramo prilagoditi. Naša je tenzija napraviti sve da uhvatimo dvije pobjede. A onda ćemo vidjeti kakav je učinak igrača. Već smo konstatirali da lijeva strana obrane još nije standardizirana. Ostali smo bez Pivarića, a sada nisam zvao igrače koji su konkurirali za te pozicije. Sada ćemo vidjeti možemo li s ovim igračima odgovoriti svim zahtjevima naše igre. No, nešto ćemo pokušati mijenjati i u samom sustavu igre, tu ćemo dobiti neke nove odgovore. Koje promjene? Ne bih sada otkrivao, vidjet ćete sve na utakmici, kaže Čačić.

O Izraelu i Mađarskoj izbornik nije previše govorio:

- Svaka momčad ima svoju težinu, tako i ove dvije reprezentacije. Mađarska je također na Europskom prvenstvu, puno ulaže u nogomet, infrastrukturu što kod nas nije slučaj. Čak se bojim da nas ne preteknu u dogledno vrijeme, sada su svjetlosnim godinama ispred nas što se tiče uvjeta. Izrael sigurno u Osijek dolazi motiviran, vidio sam da je njihov izbornik pozvao puno iskusnih igrača. Moramo tim dvobojima pristupiti na pravi način, rekao je Čačić i prokomentirao derbi Hajduka i Dinama:

- Veseli me da smo gledali kvalitetan hrvatski derbi, da je Hajduk stigao do vrijedne pobjede što je dobro za našu ligu. Bitno je da neizvjesnost traje što duže, tako i igrači drže tenziju do kraja. Imamo reprezentativce u Dinamu, Hajduku i Rijeci, bitno je da oni do kraja sezone budu u pravoj formi. No, najbitnije je što smo gledali dva derbija bez ikakvih repova, zaključi je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.