SASTANAK U SRIJEDU

Ante Čačić prvi kandidat za izbornika

Ponedjeljak, 07. rujna 2015. 20:44 Napisao  I. V.

Zdravko Mamić postavlja svog trenera

Ante Čačić glavni je kandidat za izbornika nogometne reprezentacije! Uoči sastanka Izvršnog odbora HNS-a u srijedu, aktualni trener Lokomotive isprofilirao se kao najbolji i prema svemu sudeći, jedini nasljednik Nike Kovača. Nakon što je Kovač očigledno izgubio autoritet među igračima, smjena se nametnula kao nužnost pred zadnje dvije kvalifikacijske utakmice. Hrvatska mora pobijediti Bugarsku i Maltu te čekati pogrešku Norveške da bi stekla mogućnost izravnog plasmana na EP u Francuskoj.

Čačić je novo rješenje iz radionice Zdravka Mamića, koji je navijestio pad Nike Kovača prije nepunih mjesec dana kada je javno rekao da više ne podržava izbornika koji je njegovog igrača (Ademi) otjerao igrati za Makedoniju... Reakcija je vrlo brzo stigla iz svlačionice, najbolji igrači odigrali su najgore kada je najviše trebalo.

Ante Čačić je Mamićev trener od 2011. godine kada je vodio Dinamo. Otada kao kućni majstor radi na Mamićevu preporuku, trenirao je drugu (Lokomotiva) i treću (Sesvete) momčad Dinama, sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič angažirao je svojedobno Čačića na Mamićevu preporuku isto kao nedavno Kruna Jurčića... Najbolji posao Čačić je odradio u Slaven Belupu, koji je preuzeo prošle sezone od Elvisa Scorije i spasio od ispadanja. Ostalo je odradio u skladu s očekivanjima svoga maksimirskog mentora.

Izvjesno je da će Izvršni odbor HNS-a Čačića postaviti kao privremeno rješenje do kraja kvalifikacija. Nakon toga će Zdravko Mamić razmisliti što dalje...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.