Andrej Kramarić debitira: Svima jasno što se od mene očekuje, lagao bih kad bih rekao da poziv nisam očekivao

Utorak, 02. rujna 2014. 16:01 Napisao/la  SC

Znam da se moram dokazivati na treninzima. Dat ću sve od sebe, bez obzira dobio jednu, nijednu ili 90 minuta, kaže Kramarić

Andrej Kramarić u četvrtak će debitirati za A-reprezentaciju! Najbolji strijelac i igrač HNL-a dočekao je poziv izbornika Nike Kovača, koji će Kramariću pružiti šansu u prijateljskoj utakmici protiv Cipra u Puli. Kramarić je igrao za mlađe hrvatske selekcije, nedostaje još nastup za najbolju momčad:

- Sigurno je da se svaki igrač nada minutaži, no sve ćemo prepustiti izborniku. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da sam uopće ovdje s ovom momčadi, znam da se moram dokazivati na treninzima. Dat ću sve od sebe, bez obzira dobio jednu, nijednu ili 90 minuta. Svima jasno što se od mene očekuje. Lagao bih kad bih rekao da poziv nisam očekivao, iza mene odlična prošla sezona i dobar ulazak u ovu. Na meni je nastaviti ovako dalje, samo da bude zdravlja, kaže Kramarić, koji se prvi put u karijeri pred novinarima pojavio kao A-reprezentativac.

Njegovo se prezime spominjalo u kombinacijama prije Svjetskog prvenstva u Brazilu, međutim izbornik Kovač priklonio se iskusnijim napadačima. Kramarić je ove sezone u 7 kola postigao čak 10 pogodaka i ponovo skrenuo pažnju struke. Ako je već propustio Svjetsko prvenstvo, Kramarić se ima pravo nadati da će otići na Europsko prvenstvo 2016. godine. Kvalifikacije počinju utakmicom protiv Malte u Zagrebu.

- Svi znamo kakvi su nam protivnici, ali Hrvatska je Hrvatska i moramo proći dalje. Ne treba odmah razmišljati o Italiji, već treba ići od utakmice do utakmice, pokušati pobjeđivati i prikazati hrvatski nogomet na potrebnoj razini, govori Kramarić.

Pred napadačem Rijeke je izazovna polusezona tijekom koje njegova neosporna darovitost treba dobiti međunarodni certifikat nastupima u Europskoj ligi i kvalifikacijama za EP. Nakon što je Rijeka ostvarila plasman u skupinu Europske lige, Kramarić na Kantridi sigurno ostaje do zime:

- Bilo je nekih kombinacija, no nije trenutak za priče o tome. Zasad sam sretan i zadovoljan u Rijeci, zaključio je Kramarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.