Alen Bokšić uoči Makedonije: Neka i Jose Mourinho nešto nauči od nas

Srijeda, 05. rujna 2012. 16:00 Napisao/la  Z. G.

- To je velika stvar za sve nas, da jedan takav trener dođe i pogleda našu utakmicu. On ima svoje razloge, jedan od njih je Luka Modrić. Drago mi je da Modrić ima takvu pažnju svojega kluba i trenera, rekao je Alen Bokšić

Prvi je odlučujućim pogotkom protiv Belgije osigurao Hrvatskoj plasman na Svjetsko prvenstvo 2002. u Japan i Južnu Koreju, drugi je odlučujućim pogotkom protiv Bugarske osigurao Hrvatskoj ulazak u dodatne kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2004. godine. Prvi je Alen Bokšić, danas asistent izbornika Igora Štimca, a onaj drugi je Ivica Olić, još uvijek napadač hrvatske reprezentacije… Štoviše, u srijedu su pred novinarima osvanuli jedan uz drugoga.

 - Koji mi je naš napadač po guštu? Pa, najbliži mi je Olić, jer sjedi pored mene ha ha ha…“, provukao je Bokšić.

 Na upit je li ikad radio s trenerom koji je imao tako veliku igračku karijeru, Olić nije niti stigao odgovoriti, jer uskočio je - Bokšić.

- S tako kvalitetnim sigurno ne, uz smiješak je dobacio nekad popularni napadač.

Vedran Ćorluka: Tetiva je u boljem stanju
- Sad mi je tetiva u puno boljem stanju nego što je bila u ponedjeljak na treningu, ali još nije idealno. Mislim da ću za petak biti spreman, rekao je Vedran Ćorluka. Dovoljno spreman da zaustavi najopasnijega i najpoznatijega makedonskog igrača, napadača Gorana Pandeva?
- Moramo spriječiti protok lopte prema njemu, jer on suigrače zna gurnuti u situacije opasne po nas. Istina je da Pandev ima kvalitetu i da može riješiti utakmicu jednim potezom, ali makedonska je reprezentacija vrlo dobra kao kolektiv. Dakako, Pandevu moramo biti jako blizu. Uostalom, naš je izbornik igrao stopera pa će nam znati pružiti dobre savjete, rekao je Ćorluka.

Tada je do riječi došao i sam Olić:

 - Igrao sam s Bokšićem za Hrvatsku, bio mi je jedan od uzora na početku karijere… Čast mi je što ga sad imam za trenera. Naravno, nadam se da ćemo svi zajedno napraviti uspjeh pa u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo krenuti s tri boda u petak protiv Makedonije. A, vjerujem da će i Bokšić izgraditi trenersku karijeru sličnu igračkoj.

 Olić je sve donedavno bio na izlaznim vratima reprezentacije, ozbiljno razmišljao o oproštaju… Kakvi su mu sad motivi?

- Ma, za mene u svakoj utakmici, bila ona i prijateljska ili kvalifikacijska, postoji motiv. Novi je ciklus opet veliki izazov. Želja je tu, da nama želje ne bih bio ovdje. Maksimalno se pripremam za dvoboj protiv Makedonije. Važno je i to što zadnja dva, tri mjeseca nisam imao problema s ozljedama. Dobro se osjećam…

A, kako će se osjećati Makedonci u petak u Zagrebu? Sam Bokšić posebno ističe da ih Štimčeva družina ni u kojem slučaju neće podcijeniti.

- Sigurno ih ne podcjenjujemo. Znamo da će se u Zagrebu osloniti na stil igre koji je u principu defenzivan, ali imaju fantastičnog Gorana Pandeva koji u svakom trenutku može napraviti razliku. Uza sav respekt, smatramo da smo mi favoriti, moramo opravdati očekivanja i u kvalifikacije krenuti s pobjedom“, istaknuo je Bokšić.

 A, što bivši napadač kaže o - aktualnim napadačima?

- Na raspolaganju imamo nekoliko izvanrednih napadača, svi su zdravi, svi imaju kontinuitet igre u svojim klubovima pa imamo 'probleme' u odabiru. A, taj će odabir ovisiti o tome želimo li igrati s jednim ili dvojicom napadača. No, kakva god odluka bila, sigurno će biti odlična. U tom smo segmentu u komfornoj situaciji koja nam omoguće više rješenja.

Dolazak u Maksimir potvrdio je i Realov trener Jose Mourinho prihvativši poziv Hrvatskoga nogometnog saveza.

- To je velika stvar za sve nas, da jedan takav trener dođe i pogleda našu utakmicu. On ima svoje razloge, jedan od njih je Luka Modrić. Drago mi je da Modrić ima takvu pažnju svojega kluba i trenera. Nastojat ćemo i mi Mourinhu pokazati da smo kvalitetna i dobra momčad“, provukao je Bokšić i potom ispalio:

- Nastojat ćemo možda i mi Mourinhu pokazati nešto što on ne zna o nogometu, neka vidi!“

 Čim je to izgovorio, u čudu su ga pogledali i Olić i Vedran Ćorluka, koji je također sjedio do Bokšića. Vidjevši njihove podignute obrve, odmah se povukao:

- Ma, zezam se...“
 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.