ĆIRO BLAŽEVIĆ U ELEMENTU

Mamić je kompromitirao mene i moje kolege

Ponedjeljak, 12. studenog 2012. 22:52 Napisao/la  I. V.

Ja osvojim prvenstvo, a on kaže: Napolje! Jer zna da je kod mene sport na prvom mjestu, kaže Ćiro

Ćiro Blažević gostovao je na HTV-u u emisiji posvećenoj stanju u hrvatskom nogometu. Nakon početne suzdržanosti Ćiro se javnosti obratio u prepoznatljivo nadahnutom izdanju kada je trebalo nešto reći o Zdravku Mamiću i njegovoj ulozi u hrvatskom nogometu:

O Mamićevu utjecaju:

Mamić dijeli karte, on kaže ti ćeš biti izbornik, ti ćeš biti predsjednik. Tamo gdje je još vitalnije on kaže, ti češ suditi ovome, ti ćeš suditi onome. Kako je to moguće? Meni samo preostaje da se ustanem i kažem: Mamiću, kapa ti poda! To što je Mamić postao u hrvatskom nogometu ni jedan afrički diktator nikada nije bio u svojoj zemlji.

O Mamiću i jednom ministru:

I onda se javi jedan ministar (Jovanović, op. a.) kojemu je netko rekao da ne talasa. On koji je rekao da će napraviti red u hrvatskom nogometu, on koji je najpozvaniji da to učini, on se povuče i uleti u močvaru koju je trebao isušiti. Poznajem tog ministra, poštujem ga i bojim se da mu je netko viši od njega rekao da ne talasa. Saznat ću tko je taj i javno ću ga imenovati.

O Mamiću u Ligi prvaka:

Treba biti iskren i kazati da je Mamić najzaslužniji za ono što se dogodilo u Dinamu, ali je i najveći krivac za ovu blamažu Ligi prvaka. Ne samo Dinama nego i cijelog hrvatskog nogometa. I onda napadaju Čačića! Ma kakav Čačić! Mamić je trener, on selekcionira igrače, on prodaje igrače, on proda igrača (Badelj, op.a.) u trenutku kada je Dinamo ušao u Ligu prvaka i uzeo 12 mil. eura. I sve to gledamo bez reakcije! Zato jer je Mamić nedodirljiv! Ako je to normalno za vas, za mene nije i ja jedva čekam da opet odem tamo gdje me je Mamić otjerao, u Kinu, Iran… Jer je rekao, ne daj Ćiri blizu!

O Mamiću i trenerima:

Mamić je alfa i omega hrvatskog nogometa. Kompromitirao je sve moje kolege trenere i mene zajedno s njima. Ja osvojim prvenstvo, a on kaže: Napolje! Jer zna da je kod mene sport na prvom mjestu, kod njega je na prvom mjestu trgovina. Dugo smo godina bili prijatelji, ali su nam se doktrine razlikovale.

O Mamiću i novcu:

Svi govore da je stvorio puno para! Jest, stvorio je novac kao trgovac. Da je na njegovu mjestu bio sportaš, Dinamo bi sačuvao igrače s kojima bi u Ligi prvaka zaradio dvaput više novaca nego što je zaradio njihovom prodajom. Apsurd je da prodaš najboljeg igrača kada uđeš u Ligu prvaka!

O Mamiću i Štimcu:

Ne pretendiram da nešto mogu promijeniti, jer naša je Vlada takva da viču: Ne talasaj! Uletjeli su u septičku jamu i viču: Ne talasaj! Iznio sam samo činjenice! Jedan je Štimac, nekada moj vitez koji je bio u smrtnoj zavadi s Mamićem, uvidio da se mora prikloniti Mamiću da bi dobio funkciju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.