ZLATKO DALIĆ

Meni nitko ne može platiti ponos i sreću

Petak, 20. prosinca 2019. 18:02 Napisao/la  SC

Ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je na HNTV, a jedna od glavnih tema bilo je Europsko prvenstvo 2020.

- Ne možemo imati bolje otvaranje nego utakmicu na Wembleyju protiv Engleske. Bit će 20 tisuća Hrvata, sjajna atmosfera. Ali, neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svjetskom prvenstvu gdje smo dobili Engleze. Sada će oni tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitetu, rekao je Dalić pa komentirao mogućnost da u skupinu kroz doigravanje Lige nacija uđe i Srbija.

- Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bismo igrali kao gosti, poručio je hrvatski izbornik.

Vatreni će uoči Eura snage odmjeriti sa Francuskom, najavio je predsjednik Šuker, a prijateljske utakmice igrat će i u ožujku, no još nije poznato s kim. Turneja po Kataru je otpala.

- Zanimaju me samo jaki suparnici, a ne bildanje statistike u slabim utakmicama. Ne znamo još točno s kim ćemo igrati, ali želja je jasna. Prije SP-a igrali smo sve redom jake utakmice protiv Meksika, Perua, Brazila i Senegala. Tako želimo odraditi i dvoboje u ožujku i lipnju iduće godine, kaže Izbornik Dalić.

Nakon povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu Dalić je imao brojne ponude, ali je odlučio ostati na klupi Hrvatske i ostvariti još dva cilja.

- Imao sam neke ponude nakon SP-a, ali ih nisam želio potencirati. U meni i dalje ima vatre za ovaj posao i nakon SP-a zacrtao sam dva cilja. Jedan je da vratimo reprezentaciju u Split, a drugi je Euro. Oba smo ostvarili i idemo dalje. Meni nitko ne može platiti ponos i sreću koju osjetim s reprezentacijom u Splitu ili u Rijeci kada ostvarimo plasman na Euro, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.