ODLUKA UPRAVNOG SUDA

Poništena Skupština HNS-a na kojoj je Marković slavio

Srijeda, 27. veljače 2013. 16:16 Napisao/la  SC

Glavni akteri (Marković, Štimac) u priči odavno su se zbrinuli, a vrijeme će pokazati šta čeka Jurjevića i suspendirane skupštinare

Vlatko Marković ilegalno je vodio Hrvatski nogometni savez (HNS) u razdoblju od 17. prosinca 2010. godine do srpnja 2012. godine, kada je predsjednik HNS-a postao Davor Šuker. Tako se može protumačiti odluka Upravnog suda u Splitu, koji je uvažio tužbu Tomislava Jurjevića kojemu je u prosincu 2010. godine na Skupštini osporeno pravo glasovanja. Marković je pobijedio zahvaljujući jedno glasu (25/24), Jurjević je bio čovjek od povjerenja tadašnjeg Markovićeva protukandidata Igora Štimca, a sve ostalo je povijest.

U međuvremenu je Marković otišao u mirovinu, Štimac je postao izbornik, a Jurjević je nakon proživljene kalvarije iznio Pirovu pobjedu. Dvije godine Jurjević je čekao sudsku presudu i uspio dokazati da mu je Verifikacijska komisija HNS-a protuzakonito uskratila pravo glasa koji je dobio Markovićev čovjek Mato Previšić.

Inače, Štimac se žalio Ministarstvu uprave, koja je Skupštinu HNS-a proglasila pravovaljanom. Istom ministarstvu žalio se i Jurjević, koji je nakon bezuspješne tužbe gradskom Uredu za državnu upravu moralnu satisfakciju dobio na Upravnom sudu u Splitu.

Glavni akteri (Marković, Štimac) u priči odavno su se zbrinuli, a vrijeme će pokazati kakva sudbina sada čeka Jurjevića i poveću skupinu suspendiranih skupštinara, koji su se 2010. godine usudili rušiti Markovićev poredak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.