Uljan: Spreman sam svoje mjesto u Izvršnom odboru prepustiti nekome iz HNK-a Rijeka

Utorak, 15. svibnja 2012. 17:28 Napisao  Luka Variola

Osobno smatram da promjene uvijek donesu nešto dobro. Jedino je možda nezgodan tajming, baš se poklopilo s EURO-om. Više se priča u prestrojavanjima unutar HNS-a nego o reprezentaciji, kaže Uljan

Vlatko Marković u utorak je i službeno potvrdio svoj odlazak s mjesta predsjednika HNS-a. Marković odlazi nakon gotovo 14 godina tijekom kojih je jednog od najbližih suradnika imao u prvom čovjeku Pomorca Miroslavu Uljanu. Dopredsjednik HNS-a i predsjednik Nadzornog odbora kostrenskog drugoligaša bio je prisutan i na dugoiščekivanom sastanku Izvršnog odbora.

- Predsjednik je potvrdio ono što je i najavio, da će poslije EURO-a prepustiti svoje mjesto nekom drugom. Predloženo je da se Izborna skupština održi 5. srpnja. Ona će biti izvanredna budući da će biti održana ranije nego što završava Markovićev mandat. Od srijede kreće procedura za kandidiranje predsjednika u kojoj je ZNS već predložio Davora Šukera kao kandidata. Tome su se već priklonili savezi iz Slavonije. Svaki kandidat mora imati suglasnost osam županijskih saveza i 15 dana prije skupštine svi se savezi moraju usaglasiti u vezi potpore nekom od kandidata. Drago mi je da je sve proteklo u civiliziranom tonu. Kako i dolikuje jednoj ozbiljnoj organizaciji, objašnjava Uljan.

Smjena će se dogoditi na Izbornoj skupštini 5. srpnja, a u javnosti vlada mišljenje da je Davor Šuker gotovo sigurni Markovićev nasljednik. Kako dugogodišnji suradnik predsjednika na odlasku gleda na najavljene promjene u vodstvu HNS-a?

- I sam Marković je rekao da mu je drago da je Šuker kandidat. Osobno smatram da promjene uvijek donesu nešto dobro. Mislim da je Šuker "super" nogometno ime i da će on donijeti mladost i elan. Uz njega će raditi, prema mojem mišljenju, najcjenjeniji hrvatski sportski djelatnik Damir Vrbanović i ja to apsolutno podržavam. Jedino je možda nezgodan tajming svega ovoga, baš se poklopilo s EURO-om. Više se priča u prestrojavanjima unutar HNS-a nego o reprezentaciji. A zna se da savez definitivno živi samo od reprezentacije. Svi bismo više trebali staviti naglasak na reprezentaciju a ne na promjene u savezu, nastavlja Uljan.

Kakva je vaša budućnost u HNS-u?

- Meni mandat i dalje traje, ako me ne smjene ja ću ga odraditi do kraja. No, ja sam već ranije rekao kako sam zbog svega što se događalo spreman svoje mjesto prepustiti HNK Rijeci. Ne znam da li će to biti Robert Komen, za kojega smatram da bi bio dobar izbor ili netko drugi. Na skupštini 5. srpnja bira se samo novi predsjednik, a IO se popunjava suspendiranim članovima koji nisu radili zbog situacije oko izbora predsjednika. Mislim da će članovi IO do kraja odraditi svoj mandat, zaključuje  Uljan.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.