U Zagrebu održan sastanak čelnika HNS-a, Dinama i Hajduka

Petak, 27. svibnja 2022. 18:59 Napisao/la  SC
Jakobušić i Kustić
Jakobušić i Kustić

HNS je objavio sljedeću vijest:

Danas je u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza održan sastanak predstavnika Saveza, predvođenih predsjednikom Marijanom Kustićem, Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te GNK Dinamo i HNK Hajduk, koje su predvodili predsjednici uprava Vlatka Peras i Lukša Jakobušić. Sastanak je održan na temu sigurnosti i organizacije nogometnih utakmica.

U konstruktivnoj atmosferi i nakon razmjene mišljenja utvrđeni su sljedeći zaključci:

1. Pozivaju se svi dionici nogometnih utakmica da se pridržavaju propisa koji se odnose na sigurnost na sportskim natjecanjima.

2. Zaključit će se sporazum između Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog nogometnog saveza o provedbi mjera kod utakmica visokog rizika i utakmica na kojima se očekuje veći broj gostujućih navijača. Pri tomu će se uzeti u obzir postojeća dobra praksa s domaćih i međunarodnih utakmica. Sporazum će biti sastavljen do početka nove natjecateljske godine odnosno utakmice Superkupa.

3. Klubovi navijača bit će pozvani da se uključe u izradu navedenog sporazuma na način da daju svoje prijedloge i ukažu na uočene probleme.

Dogovorena je i stalna komunikacija predstavnika Saveza, klubova i policije vezano uz pripreme i provođenje utakmica nogometnih natjecanja, stoji u vijesti.

- Ključ svega je da će u izradi jednog protokola sudjelovati i navijači. U sedmom mjesecu je utakmica Superkupa u Zagrebu, igrat će Dinamo i Hajduk, svi imamo želju da se odnos prema navijačima promijeni. Vidio sam da su svi svjesni problema, možda nemamo zajedničko gledište kako je do problema došlo, ali svjesni smo da postoji. Pravilnici postoje i treba ih uskladiti. Možda je čudno da jedini ja govorim. Jedini sam od prisutnih ovdje prošao navijački put, ta problematika mi je poznata, no to se ne odnosi samo na Torcidu, nego na sve navijačke skupine. Mi smo najzainteresiraniji za problem jer smo klub navijača, ali ovo se odnosi na sve. Sve navijačke skupine će dati svoje mišljenje o diskriminatornom postupanju, rekao je nakon sastanka predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.