U-23 PRIJATELJSKA UTAKMICA

Nizozemska zasluženo pobijedila Hrvatsku u Puli

Utorak, 05. veljače 2013. 19:01 Napisao/la  SC

U-23 prijateljska utakmica: Hrvatska - Nizozemska 2:3 (1:1). Strijelci za Hrvatsku Kramarić (79 i Boras (86)

U-23 prijateljska utakmica

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 2:3 (1:1)

 

Gradski stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 500.

Sudac: Darko Čeferin (Slovenija)

Strijelci: 1:0 Kramarić (7'), 1:1 De Jong (45'), 1:2 Locadia (61'), 1:3 Trindade de Vilhena (75'), 2:3 Boras (86')

HRVATSKA: Kalinić, Horvat (45 Runje), Tičinović, Paurević, Kelić (69 Rugašević), Pavlović, Boras, Lešković (46 Trebotić), Kramarić, Antolić, Glavica (64 Livaja)

NIZOZEMSKA: Zoet (46 Bizot), Leerdam, Van Dijk (46 Van der Horn), Nuytinck (46 Bruns), Van Aanholt, van Haaren (46 Bruma), Van La Parra (46 Jozefzoon), Duarte, De Jong (46 Trindade de Vilhena), Bacuna (46 Locadia), Wildschut (46 Boëtius)

 

Hrvatska nogometna reprezentacija U-23 poražena je na "Drosini" od izabrane vrste Nizozemske. Pobjeda "oranja" je sasvim zaslužena, jer se vidjelo da se radi o kvalitetnoj družini koju nije poremetilo rano vodstvo domaćina, niti im je težak pulsk teren ismetao da svoju puno veću uigranost pretoče u pozitivan rezultat. S druge strane, s obzirom da su mladi "kockasti" prvi i vjerojatno zadnji put igrali u ovom sastavu, s minimalnim porazom u konačnici mogu biti više nego zadovoljni.

Sušak: Nizozemci su uigraniji
- Igrali smo protiv jedne od najboljih europskih momčadi čiji su igrači, za razliku od naših, u natjecateljskoj formi. Njihovo prvenstvo traje i Nizozemci su puno uigraniji, dok su moji igrači još u fazi pripremanja za domaće prvenstvo. Svi igrači koji su nastupili dali su sve od sebe, pokazali da posjeduju kvalitetu i da je ova utakmica itekako poslužila svrsi, kaže izbornik Ivo Sušak.

Hrvatska je povela u 7. minuti kad je Andrej Kramarić primio loptu u gostujućem kaznenom prostoru, varkom se oslobodio svog čuvara i svladao Zoeta. Nizozemci su potom brzo preuzeli konce igre u svoje ruke, stvorili nekoliko šansi da bi njihove promašaje u 37. minuti propustio kazniti Kramarić, koji je pucao s 15-ak metara iskosa, ali Zoet je bio na mjestu.

U sljedećem napadu "zaspala" je hrvatska obrana i Bacuna je krenuo sam prema Kaliniću, ali kad ga je na rubu kaznenog prostora želio zaobići, spetljao se. Činilo se tada da će Hrvatska s prednošću otići na odmor, ali dok se ukazivala pomoć Horvatu Nizozemci su izveli slobodni udarac, a u buketu igrača najviši je bio De Jong i glavom poravnao.

U pauzi je nizozemski izbornik ostavio osam igrača u svlačionici, a svježe snage ubrzo su donijele rezultatsku prednost. Igrala se 61. minuta kad je Locadia uletio iz drugog plana i svladao nemoćnog Kalinića. Opet je zadnja linija hrvatske reprezentacije kiksala u 75. minuti kad se nakon ubačaja s desne strane Pavlović i Paurević nisu mogli dogovoriti tko će izbaciti loptu te su je idealno servirali Trindadeu de Vilheni koji je s desetak metara postigao treći nizozemski gol.

Krenuli su tada "kockasti" nešto ofenzivnije, ali sve što su napravili bilo je smanjenje vodstva preko Borasa koji je u 86. minuti odbijanac golmana Bizota efektno pretvorio u konačnih 2:3.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.