Štimac potvrdio: Rijeka će opet biti domaćin revijalne utakmice bez ikakvog značaja

Petak, 26. listopada 2012. 21:41 Napisao  I. V.

U Rijeci se 14. studenog igra utakmica između B-reprezentacije i selekcije Prve HNL. Minoran riječki utjecaj u HNS-u Kantridu je pretvorio u poligon za revijalne utakmice bez ikakvog smisla

Igor Štimac obznanio je da će se utakmica između A-reprezentacije i selekcije igrača iz Prve HNL 14. studenog odigrati u Rijeci. Time je službeno potvrđena najava da će Rijeka postati domaćin još jedne beznačajne utakmice.

Budući da čelništvo HNS-a nije moglo pronaći adekvatnog protivnika u međunarodnom terminu predviđenom za odigravanje utakmica reprezentacija, stručni stožer odlučio je termin iskoristiti za besmislenu utakmicu kakve organiziraju trećerazredni savezi. Ako reprezentacija koja po rejtingu spada među deset najboljih na svijetu ne može pronaći adekvatnog protivnika, onda netko u HNS-u mora preispitati svoje poslanje. Čelnici nacionalnih saveza, koji imaju privilegiju da su im reprezentacije najbolje na svijetu, itekako dobro znaju naplatiti prijateljske utakmice. Nekada je to znao i HNS, istini za volju tada su igrali Šuker, Boban, Prosinečki…

Rijeka je opet dobila utješnu nagradu na koju nitko na Kantridi ne treba biti ponosan. Tako atraktivna revijalna utakmica u Zagrebu ili Splitu nikoga ne zanima! Prema običaju gledatelje na Kantridi vjerojatno očekuje utakmica između B-reprezentacije i selekcije prvoligaških igrača koji kockasti dres mogu odjenuti samo u ovakvim prigodama.

U proteklih dvadesetak godina Rijeka je ipak zaslužila malo više respekta i barem jednu kvalifikacijsku utakmicu u kojoj će protivnik našoj reprezentaciji biti netko jači od Latvije! Po broju organiziranih utakmica (11) Rijeka je prva nakon Zagreba. Nažalost, minoran riječki utjecaj u HNS-u Kantridu je pretvorio u poligon za revijalne utakmice bez ikakvog smisla.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.