SKUPŠTINA HNS-a

Šuker: Kada bih mogao promijeniti odnos medija...

Utorak, 22. prosinca 2015. 16:01 Napisao/la  SC

 Financije ovise o rezultatima, a Hrvatska je otišla na devet od 11 velikih natjecanja, kaže Šuker

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometno saveza (HNS), obratio se medijima nakon sjednice Skupštine HNS-a, održane u utorak u hotelu Westin.

- Lagao bih kad ne bih istaknuo financijsko poslovanje kao veliki uspjeh, ali primarni su cilj rezultati reprezentacije, da sve naše reprezentacije idu na europska i svjetska prvenstva. Financije nam ovise o rezultatima, a poslije osamostaljenja Hrvatska je otišla na devet od 11 velikih natjecanja. To su snaga i moć. Bih li mijenjao financije za još veći rezultatski uspjeh? Naravno da bih. Kada bih nešto mogao promijeniti, to bi bio odnos medija prema nogometu. Imamo veliki talent na ovim prostorima, ali iza toga mora stajati radna organizacija. Pobjeda nogometa jest i da u HNS-u ima više žena nego muškaraca, a kada bih imao čarobni štapić želio bih svim savezima u Hrvatskoj ono što ima HNS, rekao je Šuker i dodao:

- Osigurali smo namjenska sredstva za poplavljena područja, no čekaju se dozvole i to nas boli. Vjerujem da smo pri kraju s projektom Svetica, čekamo već više od godine dana, a dali smo i milijun eura potpore projektu u Rijeci. HNS se nikada neće umoriti u podršci svim regijama, a sada su nam prioritet Svetice. Trebaju nam stotine projekata s umjetnom travom i reflektorima po cijeloj zemlji, zato apeliram na državu i lokalnu samoupravu, a HNS će uvijek pomoći, svim regijama, tvrdi Šuker.

Višak 29 mil. kuna
- U sljedećoj godini očekujemo prihode od 197 milijuna kuna, dok bi nam rashodi trebali biti oko 168 milijuna kuna. Očekujemo višak od 29 milijuna kuna, kaže voditeljica financijskog odjela HNS-a Ružica Bajrić

Problem HNS-a su navijači:

-  Situacija je složena i nije Hrvatska sama u tom problemu. Ne može HNS jedini rješavati taj problem, ali bit će lider i promicatelj istine, a nama trebaju prije svega pristojni stadioni. Za navijače je bitan komfor, a zamislite da naši igrači dobiju podršku s tribina. Tu i mediji mogu mnogo pomoći nogometu, najavio je predsjednik HNS-a.

Odnos središnjice HNs-a i Hajduka nije idealan:

- Hajduk je ravnopravan konkurent za ulazak u Europsku ligu ili Ligu prvaka, ne radim razliku između Hajduka, Osijeka, Dubrovnika ili Rijeke. Imamo najbolju ligu u ovom okruženju, imamo stabilnu ligu, a Hajduk je ponos i dika Hrvatske. Hajduk ima možda najbolje navijače na svijetu, ali Hajduk u ovom trenutku nema rezultate. Želim im svu sreću i maksimalnu potporu, kaže predsjednik HNS-a.

Šuker se osvrnuo na suspenziju Michela Platinija:

- Mi smo dali maksimalnu potporu Michelu Platini, svi znamo što radi Etička komisija. Ne želim omalovažavati nikoga, ali vjerujem da će zadnja distanca (CAS u Lausanni) suditi pravedno i omogućiti mu da očisti svoje lice. Osobno mu dajem maksimalnu potporu, naglašava Šuker.

Slično mišljenja vrijedi za Zdravka Mamića:

- Za mene je svatko kome se ne dokaže krivica i dalje nevin, kaže Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.