Šef osiguranja HNS-a dobio poruku jednog navijača koji je vidio ustašku zastavu

Ponedjeljak, 02. listopada 2023. 15:39 Napisao/la  HNS
Jurica Jurjević
Jurica Jurjević

HNS je objavio sljedeći izvještaj nakon što je saznao kaznu UEFA-a zbog mahanja ustaškom zastavom na Rujevici:

Voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta Jurica Jurjević ukazuje na prevenciju kao prvi preduvjet sprečavanja eventualnih problema.

- Cilj je prevencija. Ako govorimo o širem problemu, postoji neprimjereno skandiranje koje neću izreći, a često se događa u utakmicama domaćeg prvenstva i utakmicama reprezentacije kad smo nezadovoljni suđenjem. Zato smo dobili prvu uvjetnu kaznu. Imali smo 55 tisuća Hrvata koji su to uzvikivali na dvije utakmice u Rotterdamu. Na utakmici u Rijeci smo imali 8.151 navijača, a trojica su napravila problem, oni su uhićeni i osuđeni pa je Uefa donijela jedinu moguću odluku. Ako u nogometu bude tako da odgovara za posljedice onaj koji je to napravio, bit će puno bolje društvo, istaknuo je Jurjević i pojasnio kako teku pripreme za susret između Hrvatske i Turske.

- Mi se za utakmicu u Osijeku pripremamo od kraja dvoboja u Armeniji. Iskoristit ćemo i ovu odluku i medije da tom rasizmu i diskriminaciji stanemo na kraj. Da se takvo nešto ne dogodi u Osijeku. Predsjednik je zahvalio navijačima pa je to prilika da gledateljima otkrijemo nepoznato. Puno se pričalo o tome kako je zastava unošena, prepoznata. Ja sam dobio poruku od jednog odgovornog navijača da mu se čini da je vidio ustašku zastavu, bio je udaljen nekoliko metara. To je smjer kojim moramo ići, ima neodgovornih, ali vjerujem da ima puno više onih odgovornih. Pripremit ćemo se za ovu utakmicu na najbolji mogući način, kad god Hrvatska igra, to je festival nogometa. Bit će dovoljno vremena da se svi pregledaju, bez ulaznice se neće moći ući u stadion. Znam da će biti veliki pritisak u smislu osiguranja, ali ne želimo podleći tome da veći dio stadiona bude podložan represivnim mjerama, istaknuo je Jurjević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.