Sastali se Davor Šuker i Lukša Jakobušić, Hajduk preuzima aktivnu ulogu u HNS-u

Utorak, 24. studenog 2020. 15:49 Napisao/la  SC
Lukša Jakobušić i Davor Šuker
Lukša Jakobušić i Davor Šuker Foto: www.hnkhajduk

U Zagrebu se se sastali Lukša Jakobušić i Davor Šuker, bio je prvi sastanak u četiri oka jednog predsjednika Uprave Hajduka i predsjednika HNS-a Davora Šukera

- Drago mi je da smo primili predsjednika Hajduka u HNS-u i da smo otvoreno razgovarali o puno tema koje muče kako Hajduk, tako i Dalmaciju i HNS. Imamo predstojeće utakmice na rasporedu za FIFA-in termin. Pričali smo o puno stvari, a kako smo bili sami, mogli smo otvorenije porazgovarati. Bitno nam je da Hajduk bude jak, kompetitivan. HNS se neće uplitati u NS Splitsko-dalmatinske županije, sve ono što Hajduk mora pokazati kroz te institucije da dođe na skupštinu HNS-a su bitne i ja tu želim dati potporu Hajduku, kazao je Šuker.

- Razgovarali otvoreno o puno širim temama nego prije kada smo se gađali priopćenjima i zahtjevima. Moj fokus je Hajduk, tako će i biti, posebno u sljedećih godinu dana. Pratit ću kako radi HNS. Shvatite da sam ja novi u nogometu i da mi treba malo da pohvatam, pa ću gledati kako predsjednik s iskustvom radi i kako on reagira, pa ću se tako i ja postaviti. Nismo ništa zahtijevali, samo smo razgovarali i prenijeli predsjedniku što nas tišti. On je dovoljno pametan da zna što nas muči, kazao je Jakobušić.

Predsjednik Hajduka jasno je odredio svoju poziciju u odgovoru na pitanje hoće li predstavljati Hajduk u loži HNS-a na idućim utakmicama reprezentacije:

- Neću, jer nismo u HNS-u. Ako nekad budem u tijelima HNS-a, onda ću biti gdje mi bude mjesto. Što se tiče prisutnosti predstavnika Hajduka u tijelima Saveza prvo se želimo fokusirati na nogometni savez splitsko-dalmatinske županije gdje Hajduk mora biti nositelj i predvodnik pozitivnih vibracija, izabrati prave ljude, obnoviti i osnažiti relacije s klubovima u Dalmaciji, a tek onda sudjelovati u radu HNS-a. Želimo biti spremni i ekipirani za izbore u HNS-u koji su predviđeni u sljedećoj godini. Osobni fokus mi je Hajduk, ali Dalmacija mora imati predstavnike u HNS-u koji su familijarni s Hajdukom, kazao je Jakobušić i naglasio sljedeće.

- Ako će Poljud u sljedećih nekoliko godina biti primarni dom hrvatske nogometne reprezentacije s obzirom na stanje Maksimira, onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu. Posebice tu mislim na novi travnjak, kaže predsjednik Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.