RENO SINOVČIĆ TVRDI

Ne vidim veliki zaokret u hrvatskom nogometu

Četvrtak, 27. prosinca 2012. 13:54 Napisao  I. V.

Reno Sinovčić ostao je jedan od rijetkih koji je zadržao neovisnu poziciju glasnogovornika malobrojne opozicije

Reno Sinovčić, formalno vanjski suradnik NK-a Zadar, petnaestak godina zagovara promjene u hrvatskom nogometu na svim razinama. Sinovčić je bio siva eminencija kampanje Igora Štimca, koji je 2010. godine umalo postao predsjednik HNS-a. U srpnju ove godine u vrhu HNS-a dogodile su se personalne promjene, novi predsjednik HNS-a postao je Davor Šuker, novi izbornik postao je Igor Štimac… Što se djelatno promijenilo?

- Ne znam, nisam analizirao stanje u nogometu. U posljednje vrijeme nisam se toliko bavio nogometom, imao sam drugih zanimacija pa nisam vremena baviti se nogometnom politikom. Početkom iduće godine napravit ću analizu da bih na Skupštini u veljači mogao reći svoje mišljenje. Što se dojma tiče, ne vidim da je napravljen neki veliki zaokret, kaže Sinovčić

Kada je Željko Jovanović postao ministar i najavio isušivanje nogometne močvare, Sinovčić je javno podržao ministra s kojim ne dijeli iste političke svjetonazore. Međutim, još jedna personalna promjena nije ništa djelatno promijenila:

- Teško mi je govoriti o tome zašto je ministar Jovanović povukao ručnu kočnicu, očito je da u ovoj državi ima većih problema od nogometa, smatra Sinovčić.

Nakon personalnih promjena u HNS-u, Reno Sinovčić ostao je jedan od rijetkih nogometnih dužnosnika koji je zadržao neovisnu poziciju glasnogovornika malobrojne opozicije. Bit će zanimljivo čuti što će Sinovčić reći o promjenama kada proanalizira stanje u hrvatskom nogometu.

Neće mu trebati dugo vremena!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.