Reno Sinovčić nepravomoćno zbog izvlačenja novca iz NK-a Zadar i svoje tvrtke

Petak, 03. ožujka 2023. 11:30 Napisao/la  SC

Krivcima su proglašena i dvojica bivših direktora NK-a Zadar, Dalibor Zebić i Novica Erlić, otac ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Reno Sinovčić
Reno Sinovčić

Reno Sinovčić u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog optužbi da je izvlačio novac iz NK Zadra i svoje tvrtke u predstečajnoj nagodbi.

Sinovčić je godinama bio visokopozicionirani nogometni djelatnik, bivši prvoligaški sudac godinama je održavao prvoligaški status zadarskog kluba.

U HNS-u je bio aktivni zagovornik promjena u mandatu pokojnoga predsjednika Vlatka Markovića, bio je najbliži suradnik Igoru Štimcu u legalnom pokušaju preuzimanju vlasti što je spriječio Zdravko Mamić.

Uz Sinovčića krivcima su proglašena i dvojica bivših direktora NK-a Zadar, Dalibor Zebić i Novica Erlić, otac ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića.

Uz njih su na optuženičkoj klupi bili bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaja, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić koji su oslobođeni optužbe.

Pravosudni postupak protiv Sinovčića traje od 2015. godine, USKOK je tvrdio da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX i NK-a Zadar izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Novicu Erlića optužnica tereti da je kao direktor NK-a Zadar od 2008. do 2014. godine zajedno sa Sinovčićem izvukao iz kluba 42 milijuna kuna na temelju krivotvorenih pozajmica igračima nogometnog kluba.

Temeljem tih pozajmica klub je vraćao nepostojeći dug Sinovčiću kroz novac i Sinovčićeve udjele u klubu.

Inače, Sinovčić je godinama slovio kao jedan od najmoćnijih Zadranina, politički se aktivirao kao nositelj nezavisne liste koja je ušla u Gradsko vijeće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.