IVAN RAKITIĆ UOČI MAKEDONIJE

Očekujem povratak u prvu momčad

Ponedjeljak, 08. listopada 2012. 21:57 Napisao/la  Z. G.

Cilj je jasan - doći do tri boda protiv Makedonije i nakon toga se posvetiti Walesu, istaknuo je Milan Badelj

Prvi dvoboj protiv Makedonije Ivan Rakitić morao je napustiti u poluvremenu uz verbalnu grmljavinu izbornika Igora Štimca, koji ga je žestoko javno kritizirao zbog neuvjerljivoga nastupa. Zamijenio ga je već na poluvremenu.

- Naravno da očekujem povratak u momčad. Pa, svi mi koji dolazimo igrati za reprezentaciju želimo biti u prvih 11, to je jasno! Ne dolazim da bih samo bio dio momčadi. Naravno, u svakom ću dijelu dati sve od sebe da se osjeti moja energija, a na kraju ćemo vidjeti učinak, provukao je Rakitić.

Statusom u klubu je zasad zadovoljan.

- Sevilla igra jako dobar nogomet, ofenzivan, a na taj način i ja mogu u našoj igri dati svoj dio. Dobro smo krenuli, a tako želimo i nastaviti. Imali smo mali pad u utakmici protiv Celte, ali sve u svemu, stanje u klubu za mene je jako dobro.

Dobro je i Milanu Badelju, koji povezao više od mjesec dana u dresu svojega novog kluba, HSV-a.

- Momčad me dobro primila, jasno je da je to promjena u odnosu na HNL, ali mislim da sam se relativno dobro uklopio. Što se tiče reprezentacije, cilj je jasan - doći do tri boda protiv Makedonije i nakon toga se posvetiti Walesu, istaknuo je Badelj.

Je li očekivao da će se tako brzo prometnuti u jednog od glavnih igrača?

- Nisam se time zamarao. I meni je, kao i svakom igraču, bitno igrati svoju igru, truditi se biti što bolji.Makedonija? Jasno je da nije momčad iz prve kvalitativne skupine, čak niti iz druge, što ne znači da nisu neugodni Zaslužuju respekt, ali to je sve što zaslužuju. Mi moramo biti ti koji ćemo na kraju slaviti, njima poraz nije opcija, a nama nije opcija da ne pobijedimo. Vjerujem u tri boda, zaključio je Badelj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.