Priopćenje USKOK-a: Kako smo uhvatili "osječku hobotnicu"!

Subota, 10. prosinca 2011. 12:16 Napisao  I. V.

Akcija USKOK-a počela u kolovozu ove godine

Željko Širić
Željko Širić
USKOK je objavio službeno priopćenje u kojem objašnjava tijek akcije kojom su namamili "osječku hobotnicu". Budući da se u priopćenju ne spominju imena nego funkcije u HNS-u,  pitanje je dokle sežu krakovi obezglavljene hobotnice.  U priopćenju piše sljedeće:

"Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s drugookrivljenikom, članom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, u cilju pribavljanja nepripadne materijalne koristi, od kolovoza 2011. do 3. prosinca 2011., u Krapinskim Toplicama, Splitu i Zagrebu, nakon što je odgovorna osoba jednog nogometnog kluba od njega zatražila da se njegovom klubu pošteno sudi u sezoni 2011./2012., od te osobe zatražio da mu na ime starih dugovanja preda iznos od 95.000,00 eura. Nakon što je odgovorna osoba nogometnog kluba odbila dati traženi novac, uz obrazloženje kako ga ne može isplatiti jer u klubu nema "crnih fondova", prvookrivljenik je od njega zatražio da mu do Božića 2011. preda iznos od 20.000 do 30.000 eura, a on će klubu zauzvrat, koristeći se navedenim funkcijama i zajedno sa "svojim ljudima", u nastavku nogometnog prvenstva osigurati pošteno suđenje, pa su tako okrivljenici  8. prosinca 2011. od odgovorne osobe kluba preuzeli iznos od 30.000 eura"

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.