Priopćenje HNS-a: Davor Šuker na braniku Zdravka Mamića prozvao sve navijačke skupine

Ponedjeljak, 29. srpnja 2013. 16:14 Napisao  I. V.

Sukob dijela navijača Dinama sa Zdravkom Mamićem ima sasvim drugačiju genezu od sporadičnih incidenata ostalih navijačkih skupina, koje nikada neće namjerno naštetiti svojim klubovima

Davor Šuker oglasio se prema običaju odmah nakon Zdravka Mamića, predsjednik HNS-a dijeli zabrinutost formalno izvršnog dopredsjednika Dinama, a u praksi moderatora svih zbivanja u hrvatskom nogometu. U priopćenju piše sljedeće:

 

Pozorno pratim sva zbivanja na našim tribinama i sa zabrinutošću sam primio vijest o Uefinoj kazni Dinamu, kao što me rastužuje vidjeti prazan Poljud ili čuti neprimjerene povike na bilo kojem hrvatskom stadionu. Uostalom, i Hrvatski nogometni savez je previše puta punio Fifinu i Uefinu blagajnu zbog ponašanja dijela navijača.

 

Dobro ispunjene tribine i odlične utakmice dokaz su kako će Liga 10 donijeti boljitak hrvatskom nogometu, a odlični rezultati naših predstavnika u europskim natjecanjima daju nam dodatne razloge za optimizam.

 

Tužno je što pojedinci koče te pozitivne procese i svojim ponašanjem bacaju sjenu na trud sportaša i nogometnih djelatnika i tako kvare doživljaj brojnim dobronamjernim gledateljima. HNS i hrvatski klubovi borit će se u okvirima svojih mogućnosti protiv bilo kakvog oblika verbalnog ili fizičkog nasilja na tribinama, a pozivam i državne institucije da to prepoznaju i učine isto.

 

Pozivam sve gledatelje, navijače, nogometaše, trenere i dužnosnike, sve koji žele dobro hrvatskom nogometu, da svojim ponašanjem na terenima i na tribinama promoviraju naš sport u najljepšem svjetlu i tako ga nastave razvijati u pravom smjeru. U predvečerje novih nastupa naših klubova u Europi, kojima želim puno sreće i uspjeha, pozivam Vas da uživamo u predstavama naših nogometaša i da svojim ponašanjem učinimo Hrvatsku ponosnom, stoji u Šukerovu priopćenju.

 

Iza Šukerova priopćenja zapravo se krije instruirana zabrinutost za sudbinu Dinama, kluba koji je davno postao žrtva sukoba dijela navijača i Mamića. Zdravko Mamić je u pravu kada tvrdi da u Dinamovu slučaju državni aparat ne funkcionira, ali kakve to veze ima s ostalim hrvatskim klubovima i sporadičnim ispadima navijača na utakmicama reprezentacije.

 

Sukob dijela navijača Dinama sa Zdravkom Mamićem  ima sasvim drugačiju genezu od sporadičnih incidenata ostalih navijačkih skupina. Armada, Torcida i ostale navijačke skupine nikada namjerno nisu naštetile svojim klubovima. Hajduk je igrao pred praznim tribinama protiv Turnova, Rijeka će platiti kaznu zbog utrčavanja dijela navijača na utakmici protiv Prestatyna, ali sve su to bezazleni ispadi u odnosu na osmišljenju destrukciju jednog dijela navijača Dinama.  

 

Jedino što sve navijačke skupine može okupiti je verbalna borba protiv svemoćne središnjice koja je postala talac jednog čovjeka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.