NOVI IZVRŠNI DIREKTOR HNS-a

Marijan Kustić vratio saborski mandat

Četvrtak, 28. ožujka 2019. 19:41 Napisao  I. V.

Nogomet je moja najveća ljubav, kaže Kustić

Marijan Kustić
Marijan Kustić

 

Marijan Kustić novi je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Kustića je na poziciju prvog operativca saveza postavio Izvršni odbor HNS-a na sastanku održanom u četvrtak.

- Vratio sam saborski mandat, odlučio sam se više posvetiti nogometu! Stalno naglašavam da je nogomet moja prva ljubav! Što se tiče obima posla, sada imam šire ingerencije. Do sada sam bio zadužen samo za infrastrukturu i natjecanje, sada sam postao prvi operativac saveza. Imam svoje ideje, ali prije nego što izađem u javnost sa svojim planovima želim svih posjesti za isti stol, da svima predočim što bih htio prije nego na presici javnosti kažem što bih želio napraviti, kaže Kustić.

Funkciju izvršnog direktora do sada je obnašao Damir Vrbanović, koji će biti premješten na neko drugo radno mjesto u HNS-u.

Vrbanović je izvršni direktor postao kada je Davor Šuker postao predsjednik HNS-a.

Kustić ostaje predsjednik Međužupanijskog nogometnog odbora Nogometno središte Rijeka, što znači da namjerava ostati aktivan u svojoj bazi.

Inače, Kustić je postao prvi predsjednik Ličko-senjske županije u Izvršnog odboru HNS-a, u zadnjem razdoblju bio je zadužen za infrastrukturu.

Pod njegovim vodstvom HNS je uložio 43 milijuna kuna u renoviranje pet travnjaka u HNL-u čime se statistički tzv. čista igra u utakmicama povećala za 8 minuta.

Istom, HNS je izdvojio 18 milijuna kuna koji će biti namjenski potrošeni na infrastrukturu u pet nogometnih središta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.