Nogometni forum HNS-a: Šukera brine odnos države prema nogometnoj infrastrukturi

Srijeda, 23. prosinca 2015. 16:41 Napisao/la  SC

Jedna će sredina u našoj regiji dobiti domaćinstvo finala Lige prvaka, Europske lige..., zašto to ne bismo bili mi, pita Šuker


Hrvatski nogometni savez organizirao je Nogometni forum HNS-a na kojem je prva tema razgovora bila posvećena medijima. Raspravu je vodio Ivan Blažičko, a gostovali su Mladen Bariša (Slobodna Dalmacija), Alen Lesički (Jutarnji list), Marko Cvijanović (Novi list), Robert Šola (Sportske novosti), Marko Šivak (Hrvatski radio) i Tomislav Pacak (HNS). Novinari su govorili o temama vezanim za praćenje reprezentacije, atmosferi oko reprezentacije i svega što medijski oblikuje sliku o reprezentaciji.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker skrenuo je pažnju na odnos politike, televizije i nogometa:

- Kad smo se prijavili za Euro 2020., trebao nam je stadion od 35.000 mjesta i jedan je naš grad mogao dobiti domaćinstvo. Ali preduvjet je bio da Vlada RH potpiše 6000 stranica ugovora. I kad je došlo do toga, mi smo otišli u politiku. Pa Mađarska je uložila 40-50 milijuna eura u stadione. Pa na našim stadionima ne mogu ni na WC, srce me boli. Jedna će sredina u našoj regiji dobiti domaćinstvo finala Lige prvaka, Europske lige..., zašto to ne bismo bili mi? Po rezultatima smo lider regije, ali prema infrastrukturi nismo, rekao je Šuker o odnosu države prema nogometu.

- TV prava su važna, imali smo ugovor s HTV-om i onda se oni ne mogu dogovoriti s Ukrajincima o prijenosu uitakmice! Bilo je 120.000, pa 65.000, sad 20.000 eura HNS-u za prijenos utakmice. Ma HNS će dati džabe ako treba, ali ajmo radije napraviti nešto bolje, neku umjetnu travu, teren... Prije su svi računali 'E, super, sad ćemo igrati s Romom ili Atalantom, pa ćemo prodati TV prava i zaraditi.' Danas to više ne postoji. Također, vani je HD tehnologija normalna stvar, a mi od HRT-a dobijemo utakmicu bez toga, pa kako da onda pregovaramo i razgovaramo u inozemstvu, rekao je Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.