NK Lokokomotiva objavila da je tužba odbijena, Udruga Naš Hajduk tvrdi da odluka nije donesena

Srijeda, 05. veljače 2014. 16:14 Napisao/la  SC

Visoki upravni sud RH donio je presudu po kojoj su razlozi tužbe u cijelosti neosnovani, stoji u priopćenju Lokomotive

NK Lokomotiva objavila je priopćenje u kojemu donosi odluku Upravnog suda koji je odbio tužbu Udruge Naš Hajduk vezano za odnos Dinama i Lokomotive. Udruga naš Hajduk smatra da odnos narušava regularnost tržišnog i sportskog natjecanja. Evo priopćenje:


NK Lokomotiva zaprimila je jučer službenu odluku Visokog Upravnog Suda vezano za tužbu Udruge 'Naš Hajduk'.

Visoki upravni sud RH u Zagrebu donio je presudu (17. Siječnja, 2014) u slučaju tužbe udruge 'Naš Hajduk' i incijative za pokretanje postupka protiv GNK Dinamo i NK Lokokmotiva .

Udruga 'Naš Hajduk' je podnijela zahtjev za pokretanje postupka iz razloga što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dva puta (19.veljače.2013. i 2.srpnja 2013.), nakon pravilno utvrđenog  činjeničnog stanja, odbacila inicijativu tuženika. Naime, udruga „Naš Hajduk“ tražila je pokretanje postupka po službenoj dužnosti protiv udruga NK Lokomotive i GNK Dinama zbog mogućeg sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišnog natjecanja.

Visoki upravni sud RH donio je presudu po kojoj su razlozi tužbe u cijelosti neosnovani.

Doneseni su zaključci da razmjena igrača između Lokomotive i Dinama i sudjelovanje Lokomotive u Prvoj HNL I Hrvatskom nogometnom Kupu ne predstavlja narušavanje tržišnog natjecanja. Oblici suradnje GNK Dinama i NK Lokomotive koji se navode u inicijativi od 19. Veljače 2013. i inicijativi od 2. Srpnja 2013. ne predstavljaju povredu odredbi  ZZTN (Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja).

Tužba je odbijena,
stoji u priopćenju Lokomotive

Udruge Naš Hajduk brzo je reagirala na priopćenje Lokomotive, naglašavajući da je Visoki Upravni potvrdio kako presuda nije donesena. Evo priopćenja:

NK Lokomotiva obmanjuje javnost priopćenjem koje je objavljeno danas u medijima, a u kojem navode kako je Visoki upravni sud odbio tužbu Udruge „Naš Hajduk“.

Udruga „Naš Hajduk“ je, podsjećamo,  u srpnju prošle godine poslala tužbu Upravnom sudu u Splitu (koji je to, uslijed promjene zakonske nadležnosti,  proslijedio Visokom Upravnom sudu RH). Tužba je bila povodom odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kojom se proglašavaju nenadležnom u slučaju kartela Dinama i Lokomotive. Iako je AZTN tada utvrdio da se radi o jednom subjektu, proglasili su se nenadležnim, jer se radi, po njima, o sportskom nadmetanju.

Nakon objavljene vijesti iz NK Lokomotive provjerili smo na Visokom upravnom sudu RH status našeg predmeta te dobili potvrdu kako nikakva presuda u našem predmetu nije donesena.

Dokument kojeg je NK Lokomotiva, zajedno sa NK Dinamom i udrugom “Naš Hajduk” dobila od strane Visokog upravnog suda RH zove se ODGOVOR NA TUŽBU od AZTN-a.

Naime, u ovom postupku udruga Naš Hajduk je tužitelj, a Agencija je tuženik.

Na naše navode iz tužbe, Agencija se očitovala te je na kraju svog očitovanja predložila da sud donese presudu kojom se tužba odbija. Ako su u NK Lokomotivi ovaj dokument zamijenili sa presudom suda, onda se radi pravnom neznanju epskih razmjera od strane njihovih pravnika i njihovog predsjednika koji je ujedno i odvjetnik i predsjednik disciplinske komisije HNS. S druge strane, ako nije riječ o neznanju, onda se radi o sramotnom pokušaju pritiska od strane NK Lokomotive na sudbenu vlast, s obzirom da su svi portali i mediji prenijeli vijest da je presuda donesena.

Ukoliko NK Lokomotiva raspolaže presudom, pozivamo ih da udruzi, kao stranci u postupku, ali i javnosti, predoče presliku presude",
stoji u priopćenju Udruge Naš Hajduk

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.