OTVORENO PISMO IZ GORICE

Kažnjavaju nas jer smo se drznuli udariti na HNS!

Srijeda, 03. listopada 2012. 16:34 Napisao/la  SC

Utakmica u Šibeniku samo je potvrdila da se Gorica sustavno krade, piše Nenad Črnko

Nenad Črnko, predsjednik drugoligaša Gorice, reagirao je javnim priopćenjem nakon bestidne sudačke krađe na Šubićevcu. Drugačije se ne može opisati sudačka procjena prekršaja za kazneni udarac u 89. minuti koja je odlučila pobjednika utakmice.

Prije dvije sezone Gorica je postala prvak druge lige čime je osigurala plasman u prvu ligu. Međutim, u prvu ligu Gorica se nije plasirala, jer je HNS odredio kriterije licenciranja po mjeri Lokomotive i Istre. Čelništvo Gorice tužilo je HNS, tužba još uvijek nije dobila sudski epilog.

Ove sezone Gorica je opet ambiciozno ušla u sezonu, složila moćnu momčad, dovela mladog i ambicioznog trenera te najavila pokušaj plasmana na prvu ligu. Črnko je čak postao predsjednik Izvršnog odbora Udruge druge lige, koja nema pravnu osobnost kao Udruga prvoligaša. Izgleda da sve to skupa nije puno pomoglo, ovog puta Gorici ne smetaju kriteriji licenciranja nego sudački kriteriji o kojima Črnko piše na službenoj klupskoj stranici

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

 

 

Utakmica u Šibeniku je samo potvrdila ono što je do sada tjednima visjelo u zraku. Gorica se sustavno krade jer je jedan od vrlo ozbiljnih klubova koji po svim segmentima može pratiti I HNL. Imamo video materijale koji potvrđuju da smo u prvih 7 kola uskraćeni za 6-7 bodova s kojima bismo danas uvjerljivo bili prvi. Uz to kolaju ružne priče, a tzv "dobre duše" nas stalno na njih podsjećaju, da nekima u HNS-u očito, nije „sjelo“ to da smo se mi u Gorici drznuli medijski i pravno udariti na zaštićenu instituciju i na temelju naših argumenata i činjenica pokrenuti široku raspravu o načinu donošenja odluka i nepoštivanja vlastitih pravilnika i Statuta unutar takve institucije kao što je HNS, te da nas se zbog tog kažnjava. Gorica i odgovorni ljudi u klubu znaju da su to neistine i pokušaji podvala te se nikad neće baviti takvim temama.


No, činjenica je da smo po stanju na terenu u I i II HNL doveli sustav do sramotno niskih grana, a posljedica toga je da na taj način tjeramo publiku sa stadiona. Unatoč stalnim nastojanjima da nešto promijenimo i dalje  glavne uloge dajemo sucima, ne nogometu, a još nam samo nedostaje da javno izvjesimo cjenik. 


Delegati u zapisnike upisuju da je sve bilo po pravilima iako TV kamere demantiraju, (potvrda tome je izjava delegata u zapisniku utakmice u Šibeniku gdje kaže da je sudac svoj posao obavio i više nego dobro, a da je sjedio na svom mjestu do kraja utakmice vidio bi da se dogodila materijalna povreda pravila nakon koje je Šibenik postigao izjednačujući pogodak). Na stranu sad činjenica da delegat uopće nije obavezan komentirati suđenje u zapisniku.


Kontrolorima su pak nakon utakmica užareni telefoni od pritisaka da se sucima daju prolazne ocjene, a sve skupa je već preraslo granice cirkusa uz toleranciju svih koji bi trebali reagirati. Netko javno mora reći dosta je, a doći će i dan kad će netko morati položiti račune za takvo stanje!  Iz svega navedenog očito nam se šalje poruka da se „prilagodimo“ sustavu.


Nije dobro, predugo se smeće gura pod tepih, ali bez obzira na sve Gorica se nikad neće boriti za sebe već za nogomet. Naš cilj nije I HNL već pun stadion, a to nikad nećemo postići dok se „unaprijed“ određuju pobjednici. Naravno da ćemo ostvarimo li plasman u bilo kojoj ligi poduzeti sve da kvalitetno igramo viši rang, pa i I HNL, ali očito to nekome ne odgovara. Zašto? Možda zato jer je to jedini sportski put za napredak!

Mogu nas izbaciti i iz II HNL, no ostat ćemo klub koji će i dalje držati do nogometa jer nam je nogomet na prvom mjestu, ma koji rang natjecanja igrali. I na kraju, sa ovakvim istupom nikad ne bismo izlazili u javnost, da nemamo čvrste argumente u kvaliteti i igri svoje momčadi što smo i potvrdili u ovom prvenstvu i kupu i s kojom se na kraju ponosimo kao i svi navijači Gorice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.