Mladen Vedriš i Branko Mikša proglašeni počasnim predsjednicima HNS-a

Utorak, 22. prosinca 2015. 16:16 Napisao/la  SC

Nogomet pazi na svoje prijašnje članove, kaže Šuker


Hrvatski nogometni savez za svoje je počasne predsjednike u utorak proglasio dvojicu bivših čelnika, prvog predsjednika HNS-a nakon osamostaljenja Mladena Vedriša te Branka Mikšu, predsjednika HNS-a u doba osvajanja svjetske bronce 1998. godine u Francuskoj.

- Nogomet pazi na svoje prijašnje članove, drago nam je zbog Mladena Vedriša i Branka Mikše što su postali počasni predsjednici. To je dobro za cijelu organizaciju, poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Mladen Vedriš bio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza u razdoblju od 1990. do 1994. godine te će ostati zapamćen kao predsjednik koji je proveo osamostaljivanje HNS-a od Fudbalskog saveza Jugoslavije, prvi predsjednik od osamostaljenja, kao i organizator povijesne utakmice između hrvatske reprezentacije i Sjedinjenih Američkih Država 17. listopada 1990. godine (2:1) na Maksimiru.

Branko Mikša ostat će zapamćen kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza u vrijeme najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.