Miroslav Ćiro Blažević proglašen počasnim izbornikom

Srijeda, 22. prosinca 2021. 21:01 Napisao/la  SC
Miroslav Ćiro Blažević proglašen počasnim izbornikom

 HNS je objavio sljedeću obavijest:

U zagrebačkom hotelu Westin održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Predsjednik Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

- Dragi članovi Skupštine, dragi prijatelji, iza nas je sjajna nogometna godina. Možemo biti ponosni na sve rezultate koje su naše reprezentacije ostvarile u proteklom razdoblju. Vjerujem da je prijedlog programa rada i financijskog plana, za koji ćemo uskoro glasati, kvalitetno osmišljen i da će dobro pratiti sve što Savez želi, može i treba ostvariti iduće godine. Od srca zahvaljujem svim djelatnicima HNS-a, vama skupštinarima i članovima Izvršnog odbora, županijskim savezima, klubovima, trenerima, igračima, sucima i nogometnim djelatnicima na doprinosu uspjesima hrvatskog nogometa koji nadilaze realne okvire naše zemlje. Želim nam svima sretnu, uspješnu i, prije svega, zdravu 2022. godinu!”, rekao je između ostalog Kustić.

Predsjednik verifikacijske komisije, Željko Biondić, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 72 zastupnika, uz sedam odsutnih.

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine usvojili su izvješće o prijedlogu programa rada za 2022. godinu te prijedlog financijskog plana, koji je predstavila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Planirani su prihodi od 296.000.000,00 kn te rashodi u iznosu od 286.000.000,00 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 10.000.000,00 kn.

Skupštinarima se obratio i Ivan Matana, član Uprave HNK-a Hajduk, čijeg predstavnika nije bilo na Skupštini od 29. srpnja zbog gostujuće europske utakmice. Matana je iskoristio priliku čestitati novom predsjedniku HNS-a, Marijanu Kustiću, i poželjeti hrvatskom nogometu puno uspjeha u nadolazećoj godini.

Ivančica Sudac, voditeljica odjela za licenciranje i međunarodne poslove Hrvatskog nogometnog saveza, dobila je priznanje za trideset godina rada u hrvatskom nogometu.

Skupštinari su jednoglasno prihvatili prijedlog Izvršnog odbora da se Miroslavu “Ćiri” Blaževiću dodijeli titula počasnog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Tomislav Družak, predstavnik Uefe, Jozef Kliment, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, počasni predsjednik HNS-a, Mladen Vedriš, te izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić.

Miroslav Ćiro Blažević proglašen je počasnim izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije.

Skupštinari su jednoglasno podržali prijedlog Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a predsjednik Marijan Kustić darivao je Ćiru prigodnim darovima.

- Izuzetno sretan i ponosan, pripremio sam čak i mali govor, ali prije mene je gospodin Vedriš rekao sve ono što sam htio reći. Više nismo anonimni, postali smo autoritet najpopularnijeg sporta na svijetu. Naše bake i djedovi govorili su da je lakše nešto postići, nego to sačuvati. Više nismo autsajderi, sad smo favoriti, viceprvaci svijeta, a ova organizacija daje mi razlog za optimizam da ćemo na najvećoj nogometnoj smotri iduće godine opet igrati značajnu ulogu. Gledao sam utakmicu protiv Rusije na Poljudu, te Ruse nitko nikad nije uspio deklasirati kao mi. Mogao sam mirno spavati, prestao me boljeti rak, j… mu ja mater. Znate, družio sam se s izbornikom Zlatkom Dalićem cijeli dan i rekao sam mu: “Sine, možemo biti spokojni, afirmirao si hrvatski talent, a to je razlog da ćemo se opet veseliti. Međutim, stavio si na sebe hipoteku da se sa Svjetskog prvenstva ne možeš se vratiti praznih ruku. I na kraju poručujem da sam se uvijek smatrao članom ove divne nogometne obitelji. Hvala vam!, rekao je Ćiro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.