Marković uoči derbija pokušava ujediniti Mamića i Maleša, HNS organizira zajednički ručak

Utorak, 13. ožujka 2012. 15:18 Napisao/la  Z. G.

HNS će uputiti poziv objema delegacijama, svaki će klub sam odrediti koga će poslati na objed, pa je moguće da za istim stolom osvanu Maleš i Mamić

Delegacije Dinama i Hajduka ipak će veselo, ruku pod ruku, zagrljeni objedovati za istim stolom. Protokol je godinama nalagao da se čelnici "plavih" i "bijelih", uoči derbija, nađu na zajedničkom ručku, no običaj je na neko vrijeme, uslijed zategnutih odnosa, nakratko nestao. Lani su se, nakon nekoliko godina šutnje, vratili starim navikama. Ipak, sadašnje su relacije Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša i Dinamova izvršnog predsjednika Zdravka Mamića dovoljno su iskričave da protokolarna druženja ponovno dođu u pitanje.

Ovom bi prilikom Dinamo, kao domaćin subotnjega derbija, trebao organizirati ručak, no u Maksimiru su pribjegli zanimljivom manevru. Organizator će biti - Hrvatski nogometni savez. HNS će uputiti poziv objema delegacijama, svaki će klub sam odrediti koga će poslati na objed, pa je moguće da za istim stolom osvanu Maleš i Mamić.

Budući da se HNS u Markovićevoj eri nikada nije miješao u odnose Hajduka i Dinama,  neobična inicijativa HNS-a pobuđuje spekulacije. S obzirom na aktualni trenutak, čini se da Marković pokušava Mamića i Maleša ujediniti u borbi strani protiv "vanjskih neprijatelja" iz minstarstva sporta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.