Mario Stanić: Mi smo '98. imali zdraviju atmosferu i narod iza nas, a danas toga nema

Utorak, 16. siječnja 2018. 14:31 Napisao/la  SC
Mario Stanić
Mario Stanić

Mario Stanić još se jednom osvrnuo na stanje u hrvatskom nogometu. 

Bliski suradnik Darija Šimića, nesuđenog kandidata za predsjednika HNS-a, smatra da nogomet zbog čelnika HNS-a više nije narodna zabava:

- Otuđili su se od svog glavnog konzumenta, a to su navijači. Okrenuli su većinu nogometnog puka protiv sebe. I dalje srljaju u tom smjeru. Nemaju nikakvu strategiju. Počevši od izbornika pa nadalje. Volio bih znati po kojem se kriteriju biraju i troše izbornici kod nas. To sve dovodi do disbalansa u atmosferi u i oko reprezentacije. Nije normalno da nam igrači dobivaju poziv za reprezentaciju i za sud. Takva šizofrena atmosfera ne može iznjedriti kvalitetan rezultat. Realno, mi nismo imali prevelike šanse da napravimo promjene odmah. To je jedan termički zatvoreni sustav koji je izgrađen da štiti njegove pojedince. Nisu problem Zdravko Mamić ili Davor Šuker. Problem je sustav koji je ovako konstruiran. Oni su samo nusprodukt takvog sustava. Jako je teško boriti se protiv toga. No mi nećemo odustati. I dalje ćemo biti glas razuma u hrvatskom nogometu, kaže Stanić, član generacije koja je osvojila broncu na SP 1998. godine:

- Mnogi postavljaju pitanje što je imala moja generacija u usporedbi s današnjom. Na papiru su to obje fantastične ekipe. Moj je stav i osjećaj da smo mi imali zdraviju atmosferu. Da smo imali narod iza nas. Kad je falio atom snage, publika je ta koja nas je pokretala. Danas toga nema. Žalosno je da reprezentacija mora strahovati gdje će igrati da ne bi došlo do nereda. To nisu normalni uvjeti. Igrači to vide i osjete, zaključuje Stanić u razgovoru za Večernji list.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.