Marijan Kustić: Razmišljamo o stranom povjereniku za suce!

Četvrtak, 25. travnja 2024. 17:41 Napisao/la  SC
Marijan Kustić: Razmišljamo o stranom povjereniku za suce!

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Po završetku sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Marijan Kustić održao je konferenciju za medije.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić razgovarao je s predstavnicima medija te ponovno izrazio zadovoljstvo održanom Skupštinom HNS-a.

- Sve je prošlo u najboljem redu, podržane su sve odluke i podsjetili smo se na sve uspjehe, bilo je odlično, sažeo je.

Nekoliko je riječi potom posvetio stranim sucima u SuperSport HNL-u te najavio nove poteze:

- Svjesni smo da su se strani suci pokazali jako dobrima i mislim da ćemo u narednim danima donijeti još neke odluke o Sudačkoj komisiji. Nismo još donijeli odluku o finalu Kupa, konkretne poteze ćemo povući kada ubrzo dobijemo finalno izvješće povjerenstva, a razmišljanja idu i u smjeru stranog povjerenika.

- I uvođenjem stranih sudaca pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari. Pogreške postoje i kod stranih sudaca, percepcija je takva kakva jest, a riješit ćemo to odlukama o funkcioniranju Sudačke komisije. Mi u Savezu to apsolutno želimo, da sve bude regularno i transparentno, želimo nove iskorake. Želja nam je imati suce na najvišoj razini, ali ponekad svi zajedno moramo dati podršku mladim sucima, čak i istrpjeti greške, to je ljudski. Bitno je da nema namjere i tu trebamo stati svi zajedno, nastavio je.

Hoće li se finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i u budućnosti igrati na dvije utakmice?

- Mislim da je dobra odluka imati dvije utakmice finala Kupa. Razgovarajući sa svim akterima došli smo do zajedničkog zaključka da je tako najbolje, primjerice i kolege iz Slovenije također razmišljaju ponovno to uvesti. Ovako su obje momčadi u istoj situaciji, sve je moguće i mislim da ćemo tako nastaviti, kaže Kustić.

Predsjednik HNS-a govorio je i o stanju prvoligaških travnjaka:

- Mi smo kao Savez napravili iskorak s ulaganjem u infrastrukturu i hibridnim terenima, a brigu o njima trebaju voditi vlasnici, odnosno klubovi i lokalne zajednice. Ne znam gdje to Savez svake godine mijenja terene klubovima. Vjerujem da će se to uskoro poboljšati, najviše u interesu samih igrača.

U kojoj je fazi gradnja kampa Hrvatskog nogometnog saveza u Velikoj Gorici?

- Bio bih najsretniji da to ide preko noći, ali postoji procedura prikupljanja dokumentacije. Ne ide to brzo, ali ide sve svojim tijekom i nadam se da će se uskoro riješiti. Predana je dokumentacija za lokacijsku dozvolu, onda idemo u postupak dobivanja građevinske dozvole te ćemo odrediti datum početka, zaključio je Kustić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.