Joško Gvardiol: Bilo je nekoliko riječi s Guardiolom, ali zadržat ću to za sebe

Četvrtak, 23. ožujka 2023. 17:43 Napisao/la  SC
Gvardiol i Haaland
Gvardiol i Haaland

Joško Gvardiol najtraženiji je i najskuplji hrvatski nogometaš, pritisak najvećih europskih klubova raste, cijena skače:

- Nije mi teško koncentrirati se na treninge i utakmice, to je moj posao. Znam priču da klub nije zainteresiran za moju prodaju i bilo kakva druga priča ne bi imala smisla. Najvažnije je završiti sezonu na najbolji mogući način, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. U dvobojima sa Cityjem bilo je nekoliko Guardiolinih riječi, ali zadržat ću to za sebe. Premiership je najbolja liga na svijetu i jednog dana se možda okušam tamo. Kao igrač, nastojim se poboljšati u svakom segmentu, ali posebno bih možda radio na igri glavom i pozicioniranju na terenu. Moj se život nije promijenio, ostao sam isti i držim fokus, nastojim biti što bolji. Nažalost, ne mogu izbjeći pažnju, ali moram pripaziti što govoriti. Nekad poželim manje pažnje, no moram to prihvatiti i živjeti s time, prenosi HNS izjavu mladoga stopera.

Hrvatska igra protiv Walesa i Turske na početku kvalifikacijskog ciklusa za EP 2024. godine:

- Znajući naše kvalitete, ne bismo si željeli dopustiti bilo što drugo osim obje pobjede. U svakoj utakmici moramo biti fokusirani 90 minuta, a Wales će vjerojatno pokušavati dugim loptama i moramo biti spremni na to. Nadam se da će se ponoviti atmosfera protiv Rusije, ako ne biti i bolja, kaže Gvardiol koji još ne zna partnera u zadnjoj liniji:

- Svejedno mi je s kime igram, prvo se moram izboriti za svoju poziciju. Dobro se slažem i sa Šutalom, i s Erlićem, i s Vidom, svi se dobro razumijemo. Drago mi je vidjeti da se Luka Vušković razvija, ima sve da postane jedan od najboljih, a i brat mu je napravio velike stvari. Bilo bi mi drago jednom zaigrati s njim, kazao je Gvardiol.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.