ODLUKE IO-a HNS-a

Ukinuta vaučerizacija jer nije dala rezultata

Utorak, 25. veljače 2014. 20:12 Napisao/la  SC

IO je odgovornost za za vezu između Dinama i Lokomotive prebacio na Komisiju za licenciranje

Izvršni odbor HNS-a ukinuo je vaučerizaciju! IO-a smatra da je kupovina ulaznica gostujućih navijača posredstvom vaučera neuspjeh Vlade RH, odnosno ministra Željka Jovanovića, odnosno Nacionalnog odbora za sprječavanje nasilja… Nema sumnje da ovakva odluka izravni udarac Željku Jovanoviću, koji je nakon sukoba Armade i Toricide na Kantridi osnovao nacionalni odbor.

Istom je IO odgovornost za za vezu između Dinama i Lokomotive prebacio na Komisiju za licenciranje.

U priopćenju HNS-a između ostalog piše sljedeće:

 Izvršni odbor primio je na znanje sadržaj rješenja Sportske inspekcije. IO je za daljnje postupanje po tom predmetu ovlastio Komisiju za licenciranje, u čiju nadležnost ulazi izdavanje licenci klubovima, a nakon sastanka Komisije, o daljnjim koracima HNS-a mediji i javnost bit će obaviješteni na konferenciji za medije.

Analizirana je Odluka o zabrani gostujućih navijača na tribini za gostujuće navijače ako nije osiguran organizirani dolazak od strane kluba, od 16. listopada 2014. godine. Izvršni odbor je zaključio kako ona nije ostvarila željene rezultate te je njenom primjenom nanesena šteta nogometnoj organizaciji, klubovima, navijačima i nogometu u cjelini.  S obzirom na navedeno, nakon opsežne rasprave, IO HNS-a zaključio je kako se navedena odluka stavlja izvan snage.

Ova odluka primjenjuje se odmah, a za provedbu iste zadužuju se svi klubovi MAXtv Prve lige, sudionici HNK, Povjerenik za natjecanje, Povjerenik za sigurnost i sve službene osobe zadužene za organizaciju utakmica – delegati i suci
".

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.