IO HNS-a: Podrška Štimcu, Druga HNL u sezoni 2013./2014. brojat će 12 klubova

Petak, 03. kolovoza 2012. 17:24 Napisao/la  Z. G.

Igor Štimac će debi u ulozi izbornika imati 15. kolovoza na Poljudu protiv Švicarske. U isto vrijeme odbijen je prijedlog Udruge drugoligaša. - IO nije želio mijenjati već izglasanu odluku o 12 klubova, kratko je pojasnio Vrbanović.

Hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati samo u Zagrebu i Splitu. To je jedan od zaključaka sa sjednice Izvršnoga odbora Hrvatskoga nogometnog saveza održane u petak poslijepodne. Novi izvršni predsjednik HNS-a, Damir Vrbanović, istaknuo je da je IO ujedno verificirao stručni stožer reprezentacije.
 
Neovisno o tome što su novi izbornik Igor Štimac i njegovi asistenati još prije nekoliko dana osvanuli na svečanom predstavljanju pred kamerama, službena je inauguracija zaživjela u petak kad ih je verificirao i IO koji im, kako kaže Vrbanović, pruža punu potporu. Prvo je iskušenje predviđeno za 15. kolovoza na Poljudu kada će Štimac u izborničkoj ulozi debitirati u prijateljskom dvoboju protiv Švicarske. Cijene su 150 kn za mjesto na zapadnoj tribini, 100 kn za istočnu, 120 kn za jućnu i 50 kn za sjevernu tribinu.

Pristiglo 16 ponuda za kamp HNS-a
Na adresu HNS-a pristiglo je 16 ponuda za realizaciju nacionalnoga nogometnog kampa. Predsjednik HNS-a Davor Šuker službenim se priopćenjem zahvalio ponuđačima, među kojima su i gradovi, županije i privatni investitori, a pritom pozvao i sve ostale zainteresirane da se jave s novim idejama.

Među pristiglim ponudama su brojne lokacije: Lučko, Adamovec pokraj Sesveta, Varaždinske Toplice, prostor općine Baška Voda i grada Makarske, Lipik, Petrčane pokraj Zadra, Imotski, Vodnjan, Daruvar, područje Župe dubrovačke, Biograd, Delnice, Svaeti Ivan Zelina, Vrbovsko

- Priprema se studija o obliku i sadržaju kampa reprezentacije uzevši u obzir prvenstveno zadovoljenje sportskog sadržaja i lokacije koja će biti optimalna za realizaciju programskih aktivnosti svih reprezentacija. Otvoreni smo i stojimo na raspolaganju i za druge zainteresirane strane te ovim putem pozivamo da se jave sa novim idejama i projektima, rekao je Šuker.

 - Ova utakmica je dar Splitu za 100 godina Saveza. Split ima sportski duh i primjereno je da se ovakva utakmica pokloni Poljudu“, dodao je Vrbanović.

Štoviše, poznate su i cijene za kvalifikacijsku utakmicu protiv Makedonije u Zagrebu 7. rujna. Ulaznica za gornji dio zapadne tribine stoji 150 kn, donji zapad 200 kn, istok 120 kn, sjever 60 kn.

- Split ima niže cijene zbog svečarske atmosfere. Uključen je i Osijek kao i neki drugi gradovi, neće se igrati samo u Zagrebu i Splitu“, dodao je Vrbanović.
 
U Savezu ističu da je predsjednik Davor Šuker najavio zaokret u radu.

- Podrazumijeva se efikasan rad kancelarije, a sistematizacija je otvorila i nova radna mjesta: u marketingu, pravnoj službi, tu će biti i tehniko reprezentacije, poslovna tajnica, glasnogovornik… HNS ujedno sporazumno raskida ugovor s Katalenićem, Pavlovićem i Gavranom. Imenovali smo operativca, tajnika HNS-a Vladu Ivetu. U sljedećem će razdoblju voditi brigu o oprativi i problemima kadroviranja. Sudjelujemo u svim aktivnostima hrvatskog nogometa pa i ligaškog.
 
Ligaški je nogomet bio i tema na sjednici u petak. Ili precizinije - drugoligaški. IO odbio je prijedlog Udruge klubova Druge HNL da natjecanje broji 16 klubova u sezoni 2013./2014.

- IO nije želio mijenjati već izglasanu odluku o 12 klubova. Dakle, stav Udruge drugoligaša nije prihvaćen, kratko je pojasnio Vrbanović.
 
Zasad je problem i - Hajduk. Ne zbog tri primljena pogotka protiv milanskog Intera, već zbog - suspenzije. U ponedjeljak, 30. srpnja, istekao je rok do kojega su Splićani morali platiti dug Šibeniku. Uostalom, HNS je ionako bio benevolentan prema Hajduku tako što mu je, kako tvrde i mnogi mediji, mimo jasnih pravila produljio rok i poštedio ga suspenzije. Dakle, taj je produljeni rok istekao u ponedjeljak i Hajduk je automatizmom suspendiran. U 3. kolu HNL-a moći će nastuputi ukoliko do subote u 16 sati podmiri obaveze prema Šibenčanima.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.