Ivan Buljan tužio Zdravka Mamića zbog duševne boli, u ponedjeljak prvo ročište

Nedjelja, 01. travnja 2012. 00:08 Napisao/la  Ivan Jelić

Može ga biti stid i neka se sjeti lisica na svojim rukama. Bolje da pričuva ženu da ne mora ganjati tipove po vrtu kada dolazi kući, glasi Mamićeva izjava zbog koje je Buljan pokrenuo parnicu

Ivan Buljan, bivši igrač, a potom sportski direktor i trener Hajduka, podignuo je  privatnu tužbu protiv izvršnog direktora Dinama Zdravka Mamića zbog "verbanog delikta", tražit će nadoknadu za pretrpljenu duševnu  bol.

Naime, u jednoj od svojih mnogobrojnih verbalnih eskapada Mamić je uvrijedio Buljana i njegovu suprugu, kazavši između ostalog 

 - Može ga biti stid i neka se sjeti lisica na svojim rukama. Bolje da pričuva ženu da ne mora ganjati tipove po vrtu kada dolazi kući, rekao je Mamić.

Buljan  koji je u sezoni 2008/09 po drugi puta obnašao dužnost sportskog direktora bijelih, izrazio je sumnju u regularnost prve finalne utakmice Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka. Susret  koji je odigran u svibnju 2009. godine u Maksimiru završio je pobjedom "modrih" rezultatom 3:0, a utakmicu je sudio Bruno Marić.  Splićani su bili razočarani Marićevim suđenjem, a godinu dana poslije UEFA-a je istraživala taj susret u kojemu je pod povećalom bilo suđenje Brune Marića. UEFA je sumnjala da je konačni rezultat "dogovoren" uz pomoć glavnog suca Marića. 

U ponedjeljak 2. travnja u 10 sati zakazano je prvo ročište ročište na Općinskom sudu u Splitu – Dračevcu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li će se Zdravko Mamić odazvati pozivu Općinskog suda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.