REKORDAN IZNOS

HNS odabrao partnere za TV prava

Ponedjeljak, 21. veljače 2022. 18:29 Napisao/la  SC

Prihvaćene ponude vrijedne 44 milijuna eura

Marijan Kustić
Marijan Kustić

Hrvatski Telekom novi je vlasnik TV prava za natjecanja pod okriljem HNS-a u  naredne četiri godine, dok je SuperSport u istom razdoblju dobio medijska prava, kao i sponzorska prava za prava klađenja.

Odlučeno je tako na sjednici Izvršnog odbora, od tri pristigle ponude prihvaćena je ona Hravtskog Telekoma u iznosu od devet milijuna eura po sezoni.

SuperSportova ponuda za medijska prava iznosila je 1,5 miljuna eura po sezoni, odnosno 500 tisuća eura za sponzorska i prava klađenja.

Sve zajedno, dakle, Hrvatski nogometni savez je za televizijska i medijska prava u naredne četiri godine osigurao rekordnih 44 milijuna eura prihoda.

- Presretan sam, ovo je velika stvar za hrvatski nogomet i mislim da na najbolji način odražava vrijednost naše lige, koja napreduje iz godine u godinu, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

- Drago mi je da nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina partner hrvatskog nogometa pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Uvjeren sam da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja, dodao je Marijan Kustić.

Također, dogovoren je i sporazum između Hrvatskog Telekoma i HRT-a prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji.