REKORDAN IZNOS

HNS odabrao partnere za TV prava

Ponedjeljak, 21. veljače 2022. 18:29 Napisao/la  SC

Prihvaćene ponude vrijedne 44 milijuna eura

Marijan Kustić
Marijan Kustić

Hrvatski Telekom novi je vlasnik TV prava za natjecanja pod okriljem HNS-a u  naredne četiri godine, dok je SuperSport u istom razdoblju dobio medijska prava, kao i sponzorska prava za prava klađenja.

Odlučeno je tako na sjednici Izvršnog odbora, od tri pristigle ponude prihvaćena je ona Hravtskog Telekoma u iznosu od devet milijuna eura po sezoni.

SuperSportova ponuda za medijska prava iznosila je 1,5 miljuna eura po sezoni, odnosno 500 tisuća eura za sponzorska i prava klađenja.

Sve zajedno, dakle, Hrvatski nogometni savez je za televizijska i medijska prava u naredne četiri godine osigurao rekordnih 44 milijuna eura prihoda.

- Presretan sam, ovo je velika stvar za hrvatski nogomet i mislim da na najbolji način odražava vrijednost naše lige, koja napreduje iz godine u godinu, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

- Drago mi je da nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina partner hrvatskog nogometa pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Uvjeren sam da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja, dodao je Marijan Kustić.

Također, dogovoren je i sporazum između Hrvatskog Telekoma i HRT-a prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.