HNS prijavio Brunu Marića zbog komentiranja tema izvan djelokruga njegova rada

Srijeda, 16. studenog 2022. 10:54 Napisao/la  SC

HNS poziva institucije države da identificiraju te procesuiraju počinitelja fizičkog napada na suca u Koprivnici

Bruno Marić
Bruno Marić Foto: screenshot

HNS je objavio sljedeće priopćenje:

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje bacanje predmeta na pomoćnog suca Antu Marića na utakmici Slaven Belupo – Hajduk, a pritom pozivamo sve aktere domaćeg nogometa da svojim ponašanjem i izjavama ne podižu dodatno nepotrebne tenzije.

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje sudačkoj ekipi predvođenoj glavnim sucem Antom Čulinom, a posebno pomoćnom sucu Anti Mariću, na iskazanoj hrabrosti da utakmicu uspješno privedu kraju, nakon što je pomoćnik Marić dva puta pogođen predmetima bačenima s gostujućeg dijela tribine na kojoj su bili smješten navijači HNK Hajduk.

HNS oštro osuđuje takvo ponašanje jer smatramo neprihvatljivim da se bilo kakvo nezadovoljstvo iskazuje verbalnim, a posebno ne fizičkim nasiljem.

Disciplinska tijela HNS-a donijet će odluku o ovom slučaju, a pozivamo i odgovarajuće institucije države da identificiraju te procesuiraju počinitelja ovog fizičkog napada s obzirom na to da postoje fotografije i videozapis tog incidenta.

Nadalje, HNS još jednom poziva sudionike domaćeg nogometa da kroz svoje izjave poštuju druge aktere – suce, igrače, trenere, klubove, navijače, medije i Savez jer time poštuju djelatnost kojom se bave.

Vjerujemo da svatko svoj posao radi najbolje što može, u interesu svoje struke i organizacije koju predstavlja.

U tom kontekstu, HNS ne pozdravlja izjave trenera Hajduka i predsjednika Komisije nogometnih sudaca te je Savez prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji HNS-a.

Savez je stava da odgovornost koju za svoje izjave imaju djelatnici i dužnosnici klubova vrijedi i za dužnosnike Saveza te da nije primjereno predsjedniku sudačke komisije komentirati teme koje izlaze izvan djelokruga sudaca, suđenja i rada Komisije nogometnih sudaca, stoji u objavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.