HNS odabrao kamp: Pogledajte gdje će boraviti naši reprezentativci u Brazilu

Utorak, 10. prosinca 2013. 20:28 Napisao/la  SC

Kamp se nalazi otprilke u sredini trokuta između gradova u kojima igra naša reprezentacija,  lokacija je idealna i ako naša reprezentacija prođe u drugi krug natjecanja

HNS je odredio lokaciju hrvatskog kampa u Brazilu. Tijekom SP u Brazilu hrvatska reprezentacija boravit će u Tivoli Ecoresotu u Praia do Forteu. Kamp se nalazi u državi Bahia, izbornik Niko Kovač je zadovoljan odabirom, a postavio je dva uvjeta:

- Prvi je bio da kamp nije predaleko od gradova u kojima igramo. Naš kamp je u sredini nekog trokuta gradova u kojima igramo. Čak ako i prođemo dalje ta lokacija je idealna. Drugi faktor na kojem je Kovač inzistirao je klima. Izbornik je tražio da u našoj bazi bude dovoljno toplo da se reprezentacija priprema na razni sličnoj onoj u Recifu i Manausu, odnosno da nisu prevelike temperaturne razlike, ali da nije ni pretoplo, kaže glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Delegacija HNS-a posjetila je sva tri grada u kojima će reprezentacije igrati. Prvo su obišli Recife (Meksiko), zatim Manaus (Kamerun) i Sao Paulo (Brazil)

- Brazil je zemlja velikih ekstrema i to u svakom smislu. U organizacijskom smislu se još ne snalaze, ali vjerujem da će to do početka SP posložiti.  Velika je to zemlja koja nudi mnogo raznovrsnosti za svakoga, kaže Pacak.