HNS STROŽI OD UEFA-PROTKOLA

UEFA ne prekida utakmice zbog pirotehnike

Utorak, 03. travnja 2012. 14:48 Napisao  I. V.

IO HNS-a samoinicijativno je protokolu dodao mogućnost prekida zbog  upotrebe pirotehnike

Sudac utakmice Istra 1961 – Rijeka, Marijo Strahonja, u nekoliko detalja nije slijedio protokol UEFA-e o prekidu utakmice u slučaju rasističkih ispada i nasilja na tribinama. UEFA-in protokol dobili su svi suci prije nekoliko godina, ali ga u prešutnom dogovoru s HNS-om nisu primjenjivali. U protokolu su u tri koraka opisani postupci koji prethode prekidu utakmice.  

 Osim što je zajedno s delegatom u 61. minuti izmislio "dva prekida u jednom", Strahonja se prije  prekida utakmice trebao konzultirati s delegatom, šefom osiguranja i policijom i tek tada donijeti konačnu odluku. Utakmicu je prekinuo bez konzultacija kao da je jedva čekao da na teren uleti nekoliko baklji.

Najzanimljivije u svemu je što protokol UEFA-e uopće ne predviđa mogućnost prekida zbog upotrebe pirotehnike. Nakon posjete Michela Platinija Zagrebu, IO HNS-a donio je odluku o strogoj primjeni  protokola UEFA-e kojemu je samoinicijativno dodao mogućnost prekida zbog  upotrebe pirotehnike.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.