HNS i saudijski savez potpisali u Rijadu ugovor o suradnji

Četvrtak, 17. studenog 2022. 13:41 Napisao/la  SC
HNS i saudijski savez potpisali u Rijadu ugovor o suradnji
Foto: Facebook

HNS je objavio sljedeću vijest:

Uoči prijateljske utakmice Saudijske Arabije i Hrvatske u Rijadu, prije početka Svjetskog prvenstva, nogometni savezi Hrvatske i Saudijske Arabije potpisali su Sporazum o suradnji, kako bi istražili područja suradnje na svim razinama nogometne igre.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik Nogometnog saveza Saudijske Arabije Yasser Al Misehal potpisali su Sporazum na svečanosti u prostorijama domaćeg saveza u Rijadu.

- Hrvatska je jedna od elitnih nogometnih nacija svijeta, a hrvatska reprezentacija privukla je pažnju svjetske javnosti i prije četiri godine, plasmanom u finale Svjetskog prvenstva. Njihov nastup zauvijek će biti zapisan u povijesnim knjigama. Zadovoljni smo što smo mogli ugostiti Hrvatsku u Saudijskoj Arabiji uoči njihovog putovanja u Dohu, rekao je Al Misehal.

- Radujemo se istražiti područja suradnje, nastavno na razmjenu znanja i iskustva kako bismo podržali razvoj nogometa u obje zemlje. Hrvatskoj želimo puno sreće u Kataru, dodao je.

Delegacija svjetskih doprvaka darovala je saudijskom Odjelu za ženski nogomet dres koji su potpisali svi Vatreni, uključujući najveće zvijezde poput Realovog Luke Modrića, Tottenhamovog Ivana Perišića, Chelseajevog Matea Kovačića i Interovog Marcela Brozovića, kao znak priznanja velikom napretku ženskog nogometa u toj zemlji.

- Željeli bismo zahvaliti našim prijateljima u Nogometnom savezu Saudijske Arabije na lijepom gostoprimstvu u Rijadu i želimo im puno sreće na Svjetskom prvenstvu. Izrazito smo zadovoljni što možemo početi novo poglavlje suradnje i partnerstva Hrvatske i Saudijske Arabije, rekao je HNS-ov predsjednik Marijan Kustić komentirajući novo partnerstvo.

Kustiću je posebno pohvalio razvoj ženskog nogometa u Saudijskoj Arabiji.

- Iznimno me impresioniralo fascinantno putovanje ženskog nogometa u samo nekoliko godina. To je uistinu velika priča i čestitam NS Saudijske Arabije na važnom poslu koji odrađuju na različitim područjima ženskog nogometa, zaključio je.

U ime Odjela za ženski nogomet hrvatskoj su delegaciji na darovima zahvalile nadzornica Lamia Bahaian, članica Upravnog odbora NS Saudijske Arabije, te pročelnica Aalia Al Rasheed, koje su Vatrenima također poželjele puno uspjeha u Kataru.

U samo tri godine, ženski je nogomet u Saudijskoj Arabiji doživio velika ulaganja u područja grassroots razvoja nogometašica, natjecanja, treniranja, suđenja i rukovođenja.

Nogometni savez Saudijske Arabije potom je izrazio interes za domaćinstvo Azijskog kupa za nogometašice 2026. godine, a prošle su godine oformljene ženska nogometna reprezentacija, domaća liga za nogometašice i školska liga za djevojčice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.