KINEZI ŽELJNI ZNANJA

HNS i Kinezi potpisali ugovor o suradnji

Utorak, 14. kolovoza 2018. 01:08 Napisao/la  SC

Delegacija kineskog saveza  u Zagrebu

Sastanak u Zagrebu
Sastanak u Zagrebu

 

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker s najbližim je suradnicima ugostio je delegaciju Kineskog nogometnog saveza (CFA), predvođenu predsjedavateljem Du Zhao Caijem.

Tim povodom, HNS je objavio sljedeće priopćenje:

U središtu Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu održan je sastanak na najvišoj razini između predstavnika HNS-a te predstavnika Kineskog nogometnog saveza i kineskog Ministarstva sporta na kojem su vodeći ljudi dvaju nogometnih saveza potpisali Memorandum o suradnji.

Uz predsjednika Šukera, visoke goste dočekali su izvršni direktor Damir Vrbanović, direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić, tajnik Vladimir Iveta, voditeljica Međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac te glavni instruktor Sreten Ćuk.

Uz pomoćnika ministra sporta i predsjedavajućeg tajnika CFA, Du Zhao Caija, kinesku delegaciju predstavljali su zamjenik direktora natjecanja u Ministarstvu sporta Wang Zhan He, zamjenik glavnog tajnika CFA i direktor razvoja mlađih uzrasta Jian Fei, direktor odjela nacionalne reprezentacije Zhang Chao te zamjenik glavnog managera Beijing Renhea Zhang Yue.

Potpisani Memorandum o suradnji postavlja osnovne smjernice buduće suradnje između dva saveza, uključujući razmjenu trenera i igrača, međusobne prijateljske susrete i turneje raznih selekcija kao i čitav niz drugih aktivnosti.

Gosti su bili impresionirani uspjehom hrvatske nogometne reprezentacije na posljednjem Svjetskom prvenstvu, odnosno cjelokupnim rezultatima rezultatima rada HNS-a te su iskazali veliku želju za dugoročnom suradnjom na stručnoj osnovi.

Kineski nogometni savez želi ostvariti što bliskije odnose s HNS-om kako bi stekao potrebna iskustva i znanja te što više naučio od izrazito uspješnog saveza, uvažavajući pritom činjenicu da se radi o vrlo maloj zemlji, a tako uspješnoj u usporedbi s Kinom.

Nakon održanog sastanka, predsjednik Šuker i predsjedatelj Du Zhao Cai izmijenili su prigodne darove, nakon čega su gosti imali priliku vidjeti kako izgleda i kako se radi u sjedištu Saveza koji se može pohvaliti drugom reprezentacijom svijeta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.