HNS počinje graditi kamp u Velikoj Gorici, država darovala zemljište

Subota, 20. svibnja 2023. 11:13 Napisao/la  SC
Andrej Plenković i Marijan Kustić
Andrej Plenković i Marijan Kustić

Velika Gorica je donijela izmjene urbanističkoga plana što je Vladi Republike Hrvatske omogućilo da donese odluku kojoj je država darovala zemljište HNS-u za izgradnju kampa.

- Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem te resornom Ministarstvu graditeljstva s ministrom Brankom Bačićem na ovakvoj odluci, izrazito važnoj za budućnost hrvatskog nogometa. Vlada Republike Hrvatske ovim je potezom potvrdila da brine o sportu te da poštuje vrijednost nogometnih rezultata i prepoznaje važnost nogometa u društvu. Radi se o uistinu strateški važnom projektu te s puno volje i odlučnosti krećemo prema izgradnji ovog nogometnog kampa. Također želim zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, koji su od početka pokazali veliku želju da ovaj kamp bude u Velikoj Gorici, a pritom su tu ambiciju pratili i brzim, hrabrim i jasnim odlukama. Stoga sam uvjeren da će nam Velika Gorica biti sjajan partner za ovaj kapitalni projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Riječ je o izgradnji igrališta s cca. 2000 mjesta i svim potrebnim pratećim objektima, u idejnom projektu predviđena je gradnja sportske dvorane.

HNS će u kampu imati uredske prostorije za sve službe, za trenersku i sudačku akademiju, unatoč širokoj primjeni kamp će prije svega biti namijenjen A reprezentaciji tijekom boravka u Zagrebu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.