GNK Dinamo: Lukša Jakobušić pokazao da je mali čovjek

Petak, 27. svibnja 2022. 21:15 Napisao/la  SC

Jakobušić za potrebe svoga navijačkog puka odmah po izlasku iz ureda HNS-a pred televizijskim kamerama iznio svoje viđenje događanja navijača Hajduka

GNK Dinamo: Lukša Jakobušić pokazao da je mali čovjek

Nakon sastanka čelnika HNS-a, Dinama i Hajduka, predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nije ispoštovao dogovor da nitko nakon sastanka neće davati izjave, kao što ja naglasio predsjednik HNS-a Marijan Kustić za NovuTV.

Naprotiv, Jakobušić je za potrebe svoga navijačkog puka odmah po izlasku iz ureda HNS-a pred televizijskim kamerama iznio svoje viđenje događanja navijača Hajduka, na kraju je ovako prokomentirao izjave člana Uprave Krešimira Antolića nakon sukoba Torcide i policije:

- Vi biste htjeli da komentiram izjavu gospodina Antolića vezanu za Hajduk. Mogu se samo poslužiti poslovicom – nikad se nemojte hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu. Samo što će svinja u tome uživati, kazao je Jakobušić.

Nije dugo trebalo čekati odgovor, GNK Dinamo objavio je sljedeće priopćenje:

- Danas je održan sastanak u Hrvatskom nogometnom savezu na kojem je prisutan bio ravnatelj hrvatske policije g. Nikola Milina, predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, predsjednica uprave GNK Dinamo gđa. Vlatka Peras i član uprave GNK Dinamo g. Krešimir Antolić, dok je domaćine predstavljala delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom g. Marijanom Kustićem.
Na sastanku je razmotrena situacija nastala nakon nasilnog napada na policiju u subotu 21. svibnja te je izražena zajednička volja za radom na napretku sigurnosnog aspekta nogometnih utakmica. Svi sudionici sastanka prihvatili su načela prema kojima se svi dionici nogometa trebaju pridržavati propisa i dobrih praksi hrvatskog i europskog nogometa, čiji je predvodnik upravo Dinamo.
Na kraju sastanka dogovoreno je da će Hrvatski nogometni savez kao domaćin predložiti zajedničko priopćenje te da neće biti pojedinačnih medijskih istupa sudionika sastanka.
Po izlasku iz Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek. U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini.
Sve to neće nas zaustaviti u tome da u svakom segmentu napravimo još jači, bolji i europskiji Dinamo
, stoji u priopćenju.

Zaključak današnjega sastanka u središnjici HNS-a glasi: na djelu su svinjska posla!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.