UEFA SLAŽE PRIJAVE

FARE triput u srpnju prijavio Dinamo zbog navijača

Utorak, 13. kolovoza 2013. 22:16 Napisao/la  SC

Na popisu se našla i Rijeka zbog "keltskih križeva" i desničarskih transparenata

U izvješću za srpanj FARE je UEFA-i čak triput prijavio Dinamo zbog rasizma i homofobije njegovih navijača. Dinamovi navijači na utakmici protiv Osijeka vikali su homofobne i rasističke slogani protiv HNS-a i Zdravka Mamića. Kohorta je skandirala „HNS pederi, nogomet ste sjebali" i "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje", kao i "Blažičko, Blažičko, Mamićeva pičko".

Zbog „Mamiću cigane, odlazi iz svetinje“ Dinamo je prijavljen u utakmici protiv Fole Esch zbog koje je Dinamo već dobio kaznu. U utakmici Dinama sa Sheriffom s tribina su odjekivali isti slogani. FARE je naveo kako su navijači upozoreni s razglasa, a onda je reagirala i policija.

Na popisu se našla i Rijeka zbog "keltskih križeva" i desničarskih transparenata na tribinama gdje je bila smještena Armada u utakmici protiv Prestatyna na Kantridi.
Osim hrvatskih, najviše se spominju mađarski klubovi. Gyor se našao se na popisu zbog anti-semitskih povika protiv izraelskog Maccabija iz Tel Aviva. Honved je gostovao je u Vojvodini gdje su gostujući navijači hukali tamnoputom igraču srpskog kluba.

Poljski Slask, Legia i Lech prijavljeni su zbog navijačkih transparenata s "desničarskim sloganima". U Italiji na utakmici Milana i Sassuola rasistički povici s tribina bili su upućeni Milanovom Kevinu Constantu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.